Tunceli’de çocuklar ata sporu güreş ile sosyalleşiyor

Tunceli’de çocuklar ata sporu güreş ile sosyalleşiyor

Genel 12.12.2024 10:44:24 0
Tunceli’de çocuklar ata sporu güreş ile sosyalleşiyor
Tarih: 12.12.2024 10:44 Güncelleme: 12.12.2024 10:44
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde çocuklar, ata sporu güreşe yoğun ilgi gösteriyor. Milli güreşçi Emrah Timurtaş, bilgi ve tecrübesini bölgedeki çocuklara aktarıyor.
Çemişgezek Kaymakamlığı himayesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda ilçede ilk kez güreş kursu açıldı. Çocukların isteği üzerine açılan ve çok sayıda öğrencinin katıldığı güreş kursunda tutuş, duruş, teknik ve taktik çalışmalarla çocukların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimleri destekleniyor.
Güreş sporuyla birlikte hayatında çok şey değiştiğini belirten Emir Yılmaz, "Ben 12 yaşındayım. Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde ikamet ediyorum. Güreş sporuyla Çemişgezek Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sayesinde tanıştım. Güreşle tanıştıktan sonra hayatımda çok fazla değişiklik oldu. Kendimi daha zinde hissediyorum ve zamanımı daha verimli kullandığımı düşünüyorum. Antrenmanlarıma daha sık gelmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda hayalim Çemişgezek ilçemizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edeceğimi umuyorum" dedi.

’’Ata sporunu öğrenip yaşatmak istiyoruz’’
Ata sporunu öğrenip yaşatmak istediklerini söyleyen Fatih Gürsel Yıldırım, "Ben 13 yaşındayım. Çemişgezek ilçesinde yaşıyorum. Güreş Milli Sporcumuz Emrah Timurtaş ilçemizde kurs açtı. Bizler de ilgi duyduğumuz sporu öğrenip yaşatmak istedik. Hem de milli sporcu hocamızın birikimi ve tecrübesinden faydalanmak istedik. Haricinde biz bu spora değer veriyoruz. Bu spor bizim ata sporumuz. Bu sporu yaşatmak istiyoruz. Ben güreş sporuyla tanıştıktan sonra hayatımda farklı bir özgüvene sahip oldum. Sağlıklı, düzenli yaşama sahip oldum. Spor bana daha çok bunları kazandırdı" diye konuştu.
Spora başladıktan sonra fiziksel olarak kendini daha iyi hissettiğini aktaran Buğra Sönmez, "Ülkemizin ata sporlarından güreşle gençlik spor ve kaymakamlığımız sayesinde tanıştım. Güreş yapınca kendimi hem sosyal, hem ruhsal, hem de fiziksel olarak daha iyi hissediyorum. Bu sporda kendimi geliştirerek Avrupa hatta dünya şampiyonu olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

’’Amacımız çocuklarımızın sosyal, fiziksel, ruhsal olarak iyi yerlere gelmelerini sağlamak’’
Çocukların güreş sporuna yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden milli güreşçi Emrah Timurtaş, "Ben milli sporcuyum. Çemişgezek ilçemizde Gençlik ve Spor bağlı, kaymakamlığımızın himayesinde güreş antrenörü olarak çalışmaktayım. Burada güreş kursumuzu açtık. Çocuklar kursumuzu yoğun rağbet gösterdi, yoğun bir şekilde geliyorlar kursa. Ata sporu olan güreşe merak saldılar. Merak ediyorlar ve benim bilgi birikimimden yararlanmak istiyorlar. Güzel bir şekilde ilerliyoruz. Yaklaşık 12-13 tane sporcumuz var. Düzenli bir şekilde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Amacımız çocuklarımızın hem sosyal, hem fiziksel hem de ruhsal olarak en iyi yerlere gelmesini sağlamak. Yani normal sosyal hayatlarına bir nevi yardımcı olabilmişsek, yardımcı olabilmişsek ne mutlu bize. Çok şükür de güzel ilerliyoruz, her şey rayında. Çocuklar gayet mutlu. Gayet güzel bir şekilde ayrılıyorlar salondan. Erken geliyorlar. Antrenmanı bırakmak istemiyorlar. Biz de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz onlar için. Çemişgezek’te İnşallah ileriki zamanlarda meyvesini biz yeriz burada. Hem Avrupa’da hem de dünyada inşallah güzel sporcular çıkarırız. Ülkemizi temsil edecek, bayrağımızı göndere çekecek sporcular çıkarırız buradan. Çemişgezek Kaymakamımız Orçun Cüneyt Zor’a teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ