Tunceli Valiliği’nden sürü sahipleri ve arıcılara duyuru

Tunceli Valiliği’nden sürü sahipleri ve arıcılara duyuru

Genel 25.05.2023 09:37:59 0
Tunceli Valiliği’nden sürü sahipleri ve arıcılara duyuru
Tarih: 25.05.2023 09:37 Güncelleme: 25.05.2023 09:37
Tunceli Valiliği, il mera komisyonu tarafından 10 Haziran tarihi olarak belirlenen mera ve yaylaklara çıkacak sürü sahipleri ile arıcıların komisyona başvurmaları halinde tarihin değiştirilebileceğini belirtti.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl mera komisyonumuzca 10 Haziran olarak belirlenen mera ve yaylaklara çıkış tarihi, mevsimsel koşullara bağlı olarak üreticilerimizin talebi olması halinde İl Mera Komisyonunun değerlendirmesi sonucunda değiştirilebilir. Rakımı düşük mera ve yaylalarımız için kiralama yapan üreticilerimiz 10 Haziran tarihinden önce mera ve yaylalara çıkmak istemeleri halinde, çıkacakları tarihten bir gün önce bağlı bulundukları il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmak suretiyle mera çıkış tarihinde değişiklik yapılabilecektir. Yüksek rakımlı meralara erken tarihlerde çıkışlar insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturabileceğinden bu tür yerlere çıkışlara müsaade edilmeyecektir” denildi.

Mera komisyonunun aldığı kararlara vurgu yapılan valilik açıklamasında, “Hileli alım-satım, sahte küpe kullanımı, il dışından izinsiz sürü katımı gibi hususlara kesinlikle müsaade edilmeyecek. Yol kontrol ve güvenlik noktalarımızda, gelen sürülerin hayvan nakil belgeleri veteriner hekimlerimiz ve güvenlik birimlerimizce kontrol edilecek. İzin ve bildirimleri bulunmayan sürüler geri çevrilecektir. İlimizden transit geçecek hayvan nakil araçlarının takibi görevli il/ilçe tarım ve orman müdürlüğü personeli ile güvenlik kuvvetleri tarafından yapılacak, ilimiz yol güzergahları üzerinde hayvan indirmeye müsaade edilmeyecektir. Mera ve yayla kiralaması yapan her üreticimiz kendisine tahsis edilen alanın dışına çıkmayacak, mera ve yaylalara çıkacak üreticilerimiz bulundukları bölgelerde köy yerleşim yeri ve arılık-arı kovanlarına 1 kilometreden daha az mesafede konaklama yapmayacaklar” ifadelerine yer verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Kutlu: "Galibiyeti hak eden taraf bizdik"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Taraftardan destek bekliyoruz, sonuç için üzgünüz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Vanspor FK: 1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ