Tunceli Belediyesi hizmet binası depreme dayanıksız çıkınca boşaltıldı

Tunceli Belediyesi hizmet binası depreme dayanıksız çıkınca boşaltıldı

Genel 4.05.2023 12:16:05 0
Tunceli Belediyesi hizmet binası depreme dayanıksız çıkınca boşaltıldı
Tarih: 04.05.2023 12:16 Güncelleme: 04.05.2023 12:16
Tunceli Belediyesi hizmet binası, yapılan performans analizinde depreme dayanıksız çıkınca binadaki birimler başka alanlara taşınmaya başlandı. İdari binanın yanı sıra itfaiye biriminin bulunduğu binanın da boşaltıldığını belirten Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilerleyen süreçte şehre yeni ve depreme dayanıklı binalar yapmayı planladıklarını söyledi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden Tunceli de etkilenmişti. Kısa bir süre önce afet bölgesi kapsamına alınan Tunceli’de ilgili kurumlar tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda Tunceli Belediyesi hizmet binası ile İtfaiye Müdürlüğü binasının da depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Performans analizi düşük çıkan İtfaiye Müdürlüğünün taşınma işlemi biterken, belediye hizmet binasındaki taşınma işlemleri devam ediyor.
Taşınma işlemine ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye olarak 6 Şubat depreminin ardından kent genelindeki yapı stoklarını incelemek amacıyla çalışma başlatıldığını söyledi. Maçoğlu, "Bu çalışmalarla birlikte performans analizi kötü çıkan binaların boşaltılması sonrasında yıkılmasıyla ilgili bir plan çalışması yürütüyoruz. Şu ana kadar 80’e yakın binanın sorunlu hale geldiğini gördük. Onlarla ilgili yıkım kararları çıkardık, resmi süreç devam ediyor. Yavaş yavaş boşaltıyoruz. Kamu binalarımız da öyle. Bizim de hem itfaiye hem de idari binamız standart performansın altında beton kalitesinde çıktı. Bu konuyla ilgili radikal karar almamız lazım. Eğer bir bina kötü çıkıyorsa boşaltılacaktır. İnsanların ölmesi, insanların zorluk çekmesini doğru bulmuyoruz. Ne kadar kötü bina varsa yavaş yavaş başlamak bile bizim için avantaj. Süreç içerisinde bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.
İşlemin kendileri açısından büyük maliyet olduğunu ifade eden Maçoğlu, "Hem yeni binanın yapılması hem taşıma hem de geçtiğimiz yerlerdeki tadilat ve tamiratlar büyük bir maliyet. Ama insanın canı her şeyden daha değerlidir. Gerekirse çadırda kalırız dışarıda kalırız ama o binaları boşaltmamız gerekiyor. Biz de bir planlama, bir proje yapıyoruz. İtfaiye ve idari binayla ilgili İller Bankası’na başvurularımızı yapacağız. Süreç içerisinde projeleri ona göre yapıp şehre yeni, güzel, depreme dayanıklı binalar yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, hizmet binasındaki taşınma nedeniyle bugün ve yarın mevcut binada hizmet verilemeyeceği belirtildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ