Tuncay Özkan'a Soruşturma: Erdoğan'a Hakaret Sonrası Sert Tepki Fırtınası!

Tuncay Özkan'a soruşturma: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiası.

Politika 25.08.2024 22:37:00 0
Tuncay Özkan
Tarih: 25.08.2024 22:43

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği iddia edilen hakaret içerikli sözler nedeniyle başlatılan soruşturma kamuoyunun dikkatini çekiyor. Gelişen olaylar, Türkiye'nin siyasal ve hukuki çerçevesini bir kez daha gündeme taşıdı.

ÖZKAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET

CHP'li Tuncay Özkan ise bu sözlerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'züppe' ifadelerini kullandı. Rahatsız edici ifadeler, pek çok kesimden tepkileri beraberinde getirdi. Bu açıklamanın ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden bir duyuru geldi.

CUMHURBAŞKANINDAN MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefeti liyakatsizlik ve ahlaki olmayan tavırlarla suçladığı konuşmaların ardından, Özkan'ın açıklamaları daha büyük bir dikkat çekti. Bu olay, Türk siyasetinde etik ve dil kullanımı konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.

AK PARTİ'DEN TEPKİLER

Ak Parti cephesinden, Tuncay Özkan'a yönelik ciddi eleştiriler ve tepkiler geldi. Parti içinden ve dışından çok sayıda kişi, Özkan'ın ifadelerini kınayan açıklamalarda bulundu.

ADALET BAKANI'NDAN SORUŞTURMA DUYURUSU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, Tuncay Özkan hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve iftira suçları sebebiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını kamuoyuna ilan etti. Bu durum, sosyal medya kullanımı ve ifade özgürlüğü sınırları açısından da önemli bir vaka olarak görülüyor.

"TERBİYESİZ, AHLAK DIŞI SÖZLERİNİ KINIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin bağrında yetişmiş bir lider olduğunu vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum.

"DİLİNİ İÇERİ SOK, SANA BURADAN KEMİK ATAN OLMAZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ ise "Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi "Milletin Adamına" dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da." ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR'DEN SERT TEPKİ

Özkan'ın skandal sözlerine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise "Tuncay Özkan aynaya bakarken twit atmış olmalı" diyerek tepki gösterdi.

"TUNCAY ÖZKAN PİSLİĞİ"

İçişleri eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Erdoğan bizim için sadece Cumhurbaşkanı değil ayrıca ailemizin büyüğü ve reisi… Bu sözünle hepimizi kastettiğini ve neyi kışkırttığını anlıyoruz.
Tuncay Özkan pisliği!!! Merak etme anladığın dilden cevapları alıyorsun almaya devam edeceksin…

"ÖMÜR BOYU BU SIFATLARLA ANILMAYA TALİP OLMUŞTUR"

Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP'nin sorunudur.

"DEMİRTAŞ MI KULAĞINA FISILDADI"

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise tepkisinde şunları söyledi:

Asansörcü! Tuncay Özkan Cumhurbaşkanımıza hakaret edip haddini aşarak asansörle çukura inmiş. Ziyaret ettiğin Demirtaş mı kulağına bu sözleri fısıldadı?
Milletimiz bu çukura düşmez!


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem