Tarih: 23.09.2024 14:48

TÜİK Verilerine Göre Van'da Araç Sayısı Açıklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ait araç verilerini kamuoyuna duyurdu. Verilere göre Van ve çevre illerindeki trafiğe kayıtlı araç sayısı netleşti. İstatistiklerde dikkat çekici ayrıntılar yer alıyor. 

VAN'DA ARAÇ SAYISI

İlgiyle beklenen verilere göre, Van'da Ağustos ayı itibarıyla 86 bin 783 aracın trafiğe kayıtlı olduğu kaydedildi. Aynı verilere göre, Hakkari'de trafiğe kayıtlı 10 bin 430, Muş'ta 39 bin 290 ve Bitlis'te de 26 bin 924 araç bulunuyor.

AĞUSTOS AYINDA KAÇ TAŞIT KAYDI YAPILDI?

TÜİK tarafından paylaşılan bilgilere göre, Ağustos ayında Türkiye genelinde toplam 211 bin 389 adet taşıt trafiğe kaydedildi. Yeni kayıtlarda en büyük payı %54,7 ile motosikletler alırken, otomobiller %31,3 ile ikinci sırada yer aldı. Diğer taşıt türleri ise verilerde düşük oranlara sahip.

TRAFİKTEKİ TAŞIT SAYISINDAKİ DEĞİŞİM

Bir önceki aya kıyasla trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında ciddi bir düşüş gözlemlendi. %23,6'lık bir azalmanın yaşandığı Ağustos ayı verileri, farklı taşıt türlerinde değişen oranlarda artış ya da azalış gösterdi.

TOPLAM TRAFİKTE BULUNAN ARAÇ SAYISI

Van başta olmak üzere ülke genelindeki toplam araç sayıları da TÜİK verilerince açıklandı. Buna göre, Ağustos ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araçların toplamı 30 milyon 469 bin 319'a ulaştı. En yüksek yüzdelik payı otomobiller ve motosikletler oluşturdular.

AĞUSTOS'TA HANGİ MARKALAR TERCİH EDİLDİ?

Trafik kaydı yapılan otomobiller arasında en çok tercih edilen markaların başında Renault, Fiat ve Volkswagen geldi. Ağustos ayında kayda alınan 66 bin 210 otomobilin marka dağılımı oldukça çeşitli olmakla birlikte, öne çıkan markalar dikkat çekiyor.

İLK 8 AYDA TOPLAM TAŞIT SAYISINDAKİ ARTIŞ

Yılın ilk sekiz ayı itibarıyla, trafik kayıtlarına yeni eklenen taşıt sayısının 1 milyon 749 bin 5 adet olduğu belirlendi. Bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında bu sayı %14,7 artış gösterdi.

AZ YAKIT TÜKETEN ARAÇLAR İLGİ GÖRÜYOR

Yakıt cinslerine göre otomobil kayıtlarında benzinli araçların %64,1 ile en büyük paya sahip olduğu, aynı zamanda hibrit ve elektrikli araçlara olan ilginin de arttığı görülüyor.

OTOMOBİLLERDE RENK TERCİHLERİ

Ocak-Ağustos döneminde en çok tercih edilen araç renginin gri olduğu belirtildi. Trafik kayıtlarına eklenen otomobillerde, gri renkli araçların oranı %38,7'ye ulaştı.

TÜİK'in bu konudaki sonraki resmi verilerini 22 Ekim 2024 tarihinde açıklaması bekleniyor. Verilerden elde edilen içgörüler, ülke genelindeki araç piyasası ve tercihleri hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —