TÜGVA, Erzurum’da 6 bin 237 öğrenciyi Ulu Cami’de buluşturdu

TÜGVA, Erzurum’da 6 bin 237 öğrenciyi Ulu Cami’de buluşturdu

Genel 30.07.2025 15:54:45 0
TÜGVA, Erzurum’da 6 bin 237 öğrenciyi Ulu Cami’de buluşturdu
Tarih: 30.07.2025 15:54 Güncelleme: 30.07.2025 15:54
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği tarafından yürütülen yaz okulu programları kapsamında 6 bin 237 öğrenci camide buluştu.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilciliği, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilke daha imza atarak 6 bin 237 öğrencinin katılımıyla "Büyük Cami Buluşması" etkinliğini gerçekleştirdi. Erzurum’un manevi sembollerinden olan Ulu Cami’de düzenlenen buluşma, yoğun katılım nedeniyle cami avlusu ve çevresine taştı. Cumhuriyet Caddesi’ne kadar uzanan kalabalık, kentin sosyal ve manevi dinamiklerinin gençlerle nasıl bütünleştiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Etkinlik kapsamında, tarihi Çifte Minareli Medrese bahçesinde çocuklar ve gençler için oyun istasyonları kurularak gün boyunca çeşitli aktiviteler düzenlendi. Hem eğlence hem de maneviyatın iç içe geçtiği organizasyon, katılımcılardan tam not aldı. Öğle namazını gençlerle birlikte eda eden Vali Çiftçi, ardından Kur’an-ı Kerim okudu. Gençlerle sohbet eden Vali Çiftçi, böylesi anlamlı etkinliklerin artarak devam etmesini temenni etti. TÜGVA Erzurum İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, gençliğin maneviyatla buluştuğu bu tarz organizasyonların artarak süreceği ifade edilirken, Erzurum halkına ve katılım gösteren herkese teşekkür edildi. Etkinliğe Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Akarsu, Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, TÜGVA Erzurum İl Başkanı Muhammed Faruk Kömeç ve davetliler katıldı.

"Geleceğimiz adına umut veren buluşma"
Vali Mustafa Çiftçi program sonrası yaptığı değerlendirmede, "Altı bin öğrencimizle beraber Ulu Cami’de geleceğimizin aydınlığı, göz nuru çocuklarımızla beraber öğle namazı kıldık. Ardından Çifte Minareli Medrese’nin etrafında çocuklarımıza yönelik değişik etkinlikler düzenleniyor. Bugünkü bu tabloyu gördüğüm için Cenab-ı Hakk’a çok şükür ediyorum. Bu bizim gurur tablomuz. Altı bin tane çocuğumuzla beraber bir arada bulunmak, onların geleceğe yönelik olarak TÜGVA tarafından, öğretmenlerimiz tarafından hazırlandığını, geleceğe hazırlandığını görmek bizleri son derece memnun ediyor. Çünkü bugünün küçükleri yarın büyükleri. İnşallah onlar ileride bizim boşalttığımız yerleri dolduracaklar. Bu devlete, millete hizmet edecekler bizim ardımızdan. Devletimize, milletimize faydalı insanlar olacaklar. Bu tür etkinliklerin bizim geleceğe dair ümitlerimizi arttırdığını, ümitlerimizi canlandırdığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ