Tuğgeneral Şen’e uğurlama töreni düzenlendi

Tuğgeneral Şen’e uğurlama töreni düzenlendi

Genel 27.08.2022 12:53:13 0
Tuğgeneral Şen’e uğurlama töreni düzenlendi
Tarih: 27.08.2022 12:53 Güncelleme: 27.08.2022 12:53
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Tuğgeneralliğe terfi eden Muş İl Jandarma Komutanı İlhan Şen için uğurlama töreni düzenlendi.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende konuşan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, bugün burada Tuğgeneral İlhan Şen’i uğurlamak için bir araya geldiklerini söyledi

“Arkamızda bıraktığımız eserler, izler yaşar”
İlhan Şen ile 2 yıl birlikte çalıştıklarını kaydeden Vali Gündüzöz, “Bizler tayinci görevlerde çalışan insanlarız. Kaymakamlığımdan bu yana kabaca saydığımda 10 civarında yerden bu şekilde ayrıldım. Komutanımızda en az benim kadar yer değiştirmiştir. Bizim gibi görevlere tabi olanların karşılaştığı doğal sonuçtur. Görev süremiz biter ayrılırız. Ama ayrıldıktan sonra arkamızdaki eserler, izler yaşar. Bugün burada hazirunun sabah vaktinde toplanmış olması, komutanımızı uğurlamaya gelmiş olması zorla yapılan bir şey değil. Gönülden ve buraya bıraktığı iz ve eserlerden kaynaklı” dedi.

“Devleti devlet yapan aslında kamu düzenidir”
Onurla görev yaptıklarını belirten Vali Gündüzöz, “Bu işler aslında parayla pulla yapılacak işler değil. Ne verirseniz verin dağda bayırda, ailenden uzakta görev yapmanın maddi bir karşılığı olmaz. Jandarma böyle bir jandarma, görevi de böyle bir görev. Tayini hiç bitmez, gurbeti hiç bitmez. Hepinizin alnından öpüyorum, hepiniz kahramansınız. Ailesinden uzak durmak, gurbette yaşamak zaten en önemli kahramanlık ve bunu vatan için yapıyorsan çok daha önemli. Devleti devlet yapan aslında kamu düzenidir. Pek çok kamu hizmeti vardır ve bunların iyi yürütülmesi görevimizdir. Hepsine il valisi olarak nezaret ediyoruz. Denetimimizde. Vatandaşın can, mal, ırz güvenliği temin edildiyse diğerlerinin anlamı vardır. Aslında kamu düzeni yoksa kamu hizmetleri de yürümez. Devleti devlet yapan bu felsefeyi ayakta tutanda kolluk kuvvetleridir. Jandarmadır ve polistir” ifadelerini kullandı.

“Bu al bayrak burada dalgalanıyorsa Jandarma Teşkilatı’nın burada emeği, alın teri büyüktür” diyen Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi jandarma mensubu, polis, asker ve diğer sivil memurlarımızı da rahmet ve şükranla anıyoruz. Tuğgeneral İlhan Şen’le 2 yıl çalıştık ve çok şükür albay rütbesiyle geldiği 3’üncü alayından paşa olarak arzu ettiğimiz gibi liyakatine ve ehliyetine uygun şekilde terfi ederek ayrılıyor. Hem terfi aldı hem tayin aldı. Tayinde Türkiye dışına gitti. Ama çok uzağa gitmedi. Kardeş ülke Azerbaycan’a gidiyor. Kendisine ailesiyle birlikte bundan sonrada mutluluklar diliyorum. Görevini layıkıyla yapan bu kahraman dostuma, kardeşime ömür boyu daha güzel görevler, hak ettiği görevleri Allah nasip etsin diyorum.”
İlhan Şen ise böyle bir günde kendisini yalnız bırakmadıkları için törene katılanlara teşekkür etti. Her zaman arkasında il protokolünün desteğini gördüğünü anlatan Şen, “Görev yaptığım 2 yıl boyunca desteklerini üzerimden hiç eksik etmeyen başta Sayın Valimize, belediye başkanımıza, garnizon komutanımıza, özellikle emniyet müdürümüze ve silah arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. inşallah bundan sonrada bu birlikte kazandığı ihtişamını, disiplinini, ruhunu, maneviyatını değiştirmeden, azaltmadan daima çoğaltarak, gelişerek bundan sonra kazandığı başarılara ekleyerek, devamlı üste koyarak ilerleyecektir. Buna inancım tamdır. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Allah’a emanet olun” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Gündüzöz tarafından Tuğgeneral Şen’e takdir belgesi takdim edildi. Tuğgeneral İlhan Şen’in personelle vedalaştığı tören, çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Programa; İl Garnizon Komutanı Albay Serhat Ulucan, Hava Meydan Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Bora Özalp, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç, belediye başkanları, muhtarlar, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ