TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik:

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik:

Ekonomi 16.02.2023 09:56:06 0
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik:
Tarih: 16.02.2023 09:56 Güncelleme: 16.02.2023 09:56
Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, deprem felaketinin yaşandığı bölgede yer alan 10 ildeki yetiştiricilere destekleme ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılacağını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’ye teşekkür etti.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, yaşanılan deprem felaketinden dolayı hızla yaraların sarılacağı günlerden geçildiğini belirterek “Felaketten dolayı bölgedeki insanlarla birlikte 85 milyon vatandaşımız tarifsiz acılar yaşamaktadır. Herkes gerek bireysel olarak gerekse AFAD başta olmak üzere STK’lar ve gönüllü yardım kuruluşları vasıtasıyla maddi ve manevi olarak büyük bir seferberlik halindedir. Devletimiz, tüm Bakanlıkları ile deprem bölgesinde yaraların biran önce sarılması için yoğun çaba göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın bölgedeki vatandaşlarımız için yapılacak maddi destek açıklamaları acılarımızı biraz olsun hafifletmektedir ”ifadesini kullandı.

Genel Başkan Çelik, deprem bölgesinde bulunan yetiştiricilere destekleme ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılacağı bilgisini vererek ” Sektörümüz açısından bizim en önemli ve yetiştiricilerimize doğrudan giden destek anaç koyun keçi destekleme ödemeleridir. Bu destekler yıllar itibariyle önceden belirlenerek Bakanlığımızca ilan edilen ödeme takvimi istikametinde genellikle yılın Mayıs ayı sonunda veya Haziran ayının ilk haftasında yapılmaktaydı. Dolayısıyla Bakanlığımıza bir çağrıda bulunarak felaket bölgesinde yaşanılan durumun vahameti açısından bu ödemelerin 10 ilimiz için birkaç gün içerisinde acilen yapılmasını talep etmiştik. Ayrıca ülkemiz genelinde tüm yetiştiricilerimize kış mevsimi dolayısıyla bir defaya mahsus 50 lira hibe yem desteği verilmesi talebimizi de defalarca gündeme getirmiştik. Sayın Bakanımız, diğer desteklerle birlikte anaç koyun keçi destekleri ve sürü büyütme ve yenileme desteği ödemelerinin Şubat ayı içerisinde yapılacağını ve 10 ilimizdeki yetiştiricilerimizin 9 milyon küçükbaş hayvanı için hayvan başına 50 lira yem desteği verileceğini açıkladı. Bu taleplerimiz Devletimiz, Bakanlığımız nezdinde karşılıksız kalmadı. Bölgedeki yetiştiricilerimizin acısını, yaralarını biraz olsun hafifletecek bu kararlardan büyük memnuniyet duyuyor, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Bakanlığımız yetkililerine yetiştiricilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Felaket bölgesinde bulunan yetiştiricilere yapılacak destekleme miktarlarının artırılması hususuna da dikkat çeken Çelik “ Gerek sektörümüzün gerekse bütünüyle tarımın artan bir şekilde desteklenmesi sürdürülebilir olmanın yegâne yoludur. Özellikle ve öncelikle de deprem bölgesinde zor durumda olan çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimizin çok daha fazla desteğe ihtiyacı vardır. Dolayısıyla 10 ilimizin yer aldığı felaket bölgesindeki yetiştiricilerimize verilmekte olan desteklerin en az iki katına çıkarılarak ödenmesini Devletimizden, Bakanlığımızdan talep ediyoruz. Bu talebimizin de karşılıksız kalmayacağını umuyor ve bu yönde de Bakanlığımızın gerekli değerlendirmeleri yapacağına inanıyoruz “ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: tüdkiyeb genel başkanı nihat çelik:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ