Tübitak Türkiye finalinde büyük başarı

Tübitak Türkiye finalinde büyük başarı

Eğitim 31.05.2024 11:37:54 0
Tübitak Türkiye finalinde büyük başarı
Tarih: 31.05.2024 11:37
TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finaline 6 proje ile katılım sağlayan Erzurum; 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 teşvik ödülü olmak üzere 5 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı.
ATO Congresium’da gerçekleştirilen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde öğrenciler ödüllerini Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr.Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldılar.
TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finaline Erzurum’u temsilen katılan Yakutiye Şükrüpaşa Anadolu Lisesi öğrencileri Can Ahmet Kurt ve Yusuf Eren Ferah, öğretmenleri Veysel Dağdemir danışmanlığında Teknoloji Tasarım alanında hazırlamış oldukları "Trafik Kazası Tespit ve Bildirim Sistemi " adlı proje ile "Türkiye İkinciliği" ödülüne; Palandöken Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Mehlika İclal Paylan, öğretmeni Mustafa Akay danışmanlığında Fizik alanında hazırlamış olduğu "Vidalı Kriko Sistemiyle Tasarlanan Akustik Levitasyon Cihazıyla Lokal Kavitasyon Yapımı” adlı proje ile "Türkiye Üçüncülüğü" ödülüne; Tekman Anadolu Lisesinden Sudenaz Şakiroğlu, Nurdan Kaya, İklim Özer isimli öğrencilerimiz; öğretmenleri Deniz Kel danışmanlığında Kimya alanında hazırlamış oldukları “Periyodik Tablo Oyunu: Periyopya” adlı "Türkiye Üçüncülüğü" ödülüne; Palandöken Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencimiz Berra Keleşoğlu, öğretmeni Güldane Meral danışmanlığında Coğrafya alanında hazırlamış olduğu “Yeşil Miras Anıt Ağaçların CBS İle Haritalanması ve Ekoturizm Potansiyeli" adlı proje ile "Teşvik Ödülü"ne; Tekman Anadolu İmam Hatip Lisemizden Beyhan Aslan, Reşat Şeker; öğretmenleri Tuğçe Tunca danışmanlığında Sosyoloji alanında hazırlamış oldukları “Aile İçi İletişimi Olumlu Yönde Etkileyecek Oyunlar” adlı projeleri ile "Teşvik Ödülü”ne layık görülmüşlerdir.

Yıldız; "Bu gurur hepimizin"
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: "Ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmek; öğrencilerimize, yaşadıkları topluma, dünyaya dair bir şeyleri iyileştirme ve hayallerindeki projeleri hayata geçirebilme motivasyonu kazandırmak en önemli hedefimiz. 6 proje ile katıldığımız TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde; 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 teşvik ödülü olmak üzere 5 derece ile büyük bir başarı elde ettik.
İlimizde bilim kültürünün yaygınlaşması, çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına sahip bireyler olarak yetişmesi yönündeki bu güzel çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyor; bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimize ve onları yetiştiren değerli danışman öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem