TSK 2022 Yılı 1870 Astsubay Alımı KPSS Taban Puan Kapattı ve Sonuçlar?

Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay alımı yapıyor. 2022 yılı 1870 kişilik kadro ile Askeri personel alımı KPSS Taban puanlar kaç olacak? Sonuçlar ne zaman?

İş İlanları 26.11.2022 20:16:00 0
TSK 2022 Yılı 1870 Astsubay Alımı KPSS Taban Puan Kapattı ve Sonuçlar?
Tarih: 26.11.2022 20:18

Türk Silahlı Kuvvetleri astsubay alım yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan komutanlıkları En az Ön Lisans mezunu Astsubay Alımı gerçekleştiriyor. Başvurularda artık son aşamaya geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar bu haber sayesinde başvurularını gerçekleştirebilecekler.

1870 Astsubay Alımı Yapılacak!
Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan ilana göre Karai Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları toplamda 1870 kişilik kadro için Astsubay alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda astsubay alımları,

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1416 Astsubay
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 99 Astsubay,
Hava Kuvvetleri Komutanlığı 355 Astsubay,
şeklinde olacak. Detaylı kontenjan dağılımına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kimler başvuru Yapabiliyor?
Astsubay olabilmek için adayların, En az Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir.

Ön Lisans mezunları için 25 yaşını doldurmamış olmak ve 2022 yılı KPSS'den P93 puan türünden 60 puan almış olmaları gereklidir.

Lisans mezunları için ise 27 yalını doldurmamış olmak ve 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden 60 puan alınmış olması gereklidir.

DETAYLI ŞARTLAR VE KONTENJAN DAĞILIMI BURADA: https://www.vanpostasigazetesi.com/haber/tsk_2022_yili_1870_astsubay_alimi_on_lisans_ve_lisans_kontenjan_dagilimi-261876.html

Başvurular Sona Eriyor!
TSK Astsubay alımı için başvurular 7 Kasım 2022 tarihi ile başlamıştı. En geç 27 Kasım 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece MSB PERTEM üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI

Başvuru Değerlendirmesi ve Seçim Faaliyet Aşamaları:
Seçim aşamalarına çağrı yapılacak adayların azami yüzde 20’si KPSS P3 lisans puanına, yüzde 80’i KPSS P93 ön lisans puanına [başvuru şartlarını (KPSS 60 puan dahil) taşıyan şehit ve gazi eş ve çocukları, KPSS/Genel Kültür Sınavı puanlarına yüzde 10 ilave edilmek suretiyle bulunacak puana] göre çağrılacaktır. Yeterli aday olmaması durumunda yüzdelik dilimler dikkate alınmaksızın çağrı yapılabilecektir.

Ön inceleme sonucunda başvurusu kabul edilen adaylar arasından ikinci seçim aşaması faaliyetlerine çağrılacaklar; aday tercihleri, ilgili KPSS/Genel Kültür Sınavı puanları, kontenjanlar ve ihtiyaç duyulan aday sayısı dikkate alınarak belirlenecektir. Kontenjanın en fazla 10 katı aday sınavlara çağrılacaktır. En düşük puanlı adayın puanı “Baraj Puanı” olacaktır. Son sırada bulunan aday ile aynı puana sahip diğer adaylara da çağrı yapılacaktır. Başvurusu kabul edilenlerin, seçim aşamaları faaliyetlerinin icra edileceği tarihler ile isim listeleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Seçim aşamalarında ulaşım ve kalacak yer ihtiyacının karşılanması sorumluluğu adayların kendisine aittir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
TSK Astsubay alımı için başvurular 27 Kasım 2022 tarihi ile sona erecek olup geçmiş yılarda yapılan alımlardan yola çıkarak başvuru sonuçlarının en geç. 15 Aralık 2022 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir.

KPSS Taban Puanlar Kaç Olacak?
Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay alımlarında başvuru için Taban olarak 60 puan şatı arıyordu. Bu kapsamda yapılacak olan başvurularda da En düşük Taban puanın 60 ile 65 arasında olması bekleniyor. Hukuk SInıfı astsuay atamlarında ise 70 Taban puan beklenmektedir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem