Tarih: 17.08.2024 15:33

TSE, 184 Yeni Personel Alıyor! Van'da Kaç Kişi Alınacak?

Facebook Twitter Linked-in

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Van başta olmak üzere, merkez ve taşra teşkilatları için toplam 184 yeni personeli bünyesine katmak için alım sürecini başlattı.

TSE tarafından yapılan duyuruda, "Merkez ve taşra teşkilatlarımızda 22 tekniker, 3 muhasebeci, 81 memur, 24 koruma ve güvenlik görevlisi, 5 şoför, 41 odacı, 1 boyacı-badanacı, 2 bahçıvan ve 5 teknisyen olarak istihdam edilmek üzere toplam 184 personel alınacaktır" ifadelerine yer verildi.

BAŞVURU VE ADAY ŞARTLARI

Adayların başvuru yapabilmeleri için çeşitli şartların taşınması gerektiği belirtildi. Habere göre kişilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun genel şartlarını taşıması, istenilen öğrenim düzeylerinden mezun olması, erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması veya muvazzaf hizmetini tamamlamış ya da ertelemiş olması gibi temel kurallar bulunmakta. Bazı pozisyonlar için özel şartlar arandığı ve detayların TSE resmi duyurusunda yer aldığı vurgulandı. Özellikle koruma ve güvenlik görevlisi alımları için fiziksel özellik ve özel güvenlik belgesi gibi ekstra şartlar konmuştur.

BAŞVURU SÜRECİ VE YÖNTEMİ

Başvuruların Kariyer Kapısı üzerinden, Türk Standartları Enstitüsü'nün http://www.tse.org.tr web sayfasında yer alan ilanlar bölümünden https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr e-Devlet üzerinden gerçekleştirileceği açıklandı. Adaylar, başvurularını sistem üzerinden gerçekleştirip istenilen belgeleri yükleyerek tamamlayacak.

BAŞVURU ZAMANLARI VE ŞARTLARI

Başvuru sürecinin 20 Ağustos 2024 tarihinde başlayıp, 30 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59'a kadar süreceği bildirildi. Belirtilen tarih ve saat sonrasında yapılan veya eksik belge ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği, Enstitü'nün başvuru süresini uzatma hakkını saklı tuttuğu ifade edildi. Diğer yandan, yalnızca elektronik ortamda yapılan başvuruların geçerli olacağına ve elden veya posta ile yapılan başvuruların dikkate alınmayacağına dikkat çekildi.

Van ile birlikte birçok ildeki iş arayan vatandaşların dikkatine sunulan bu alım duyurusu, yeni iş fırsatları barındırıyor ve Van'ın iş ve istihdam alanına katkıda bulunması bekleniyor.

KONTENJAN DAĞILIMI

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —