Trump'tan Vaat: ABD'yi Bitcoin'in Süper Gücüne Dönüştüreceğim!

Trump'ın vaadi: ABD'yi Bitcoin süper gücü yapacağım.

28.07.2024 12:27:00 0
Trump
Tarih: 28.07.2024 12:29

TRUMP KONUŞTU: ABD, KRIPTO BAŞKENTİ OLACAK

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Nashville'de düzenlenen bir Bitcoin Konferansı'nda ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" yapma hedefini açıkladı. ABD'nin bu teknolojilere odaklanmazsa, bu alanda Çin'in öne geçeceğini ve küresel egemenlik kuracağını vurguladı. ABD'nin Çin'i teknoloji, imalat ve uzay yarışında geçmesi gerektiğini savunarak sözlerine devam etti.

TRUMP'IN VİZYONU: KRIPTO GELECEĞİN TANIMI

Trump, ABD'nin kripto para sektöründe önde olması gerektiğine inandığını belirterek, "Bitcoin Ay'a gidiyor ve Amerika'nın bu yola öncülük eden ülke olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. Göreve dönmesi durumunda, kripto para birimlerini destekleyen ve düzenlemeleri netleştirecek bir danışma konseyi oluşturacaklarını, bu sayede ABD'yi kripto paraların merkezi haline getireceklerinin altını çizdi.

GELENEKSEL FİNANSA MEYDAN OKUYAN TRUMP

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler'i görevinden alarak yeni bir başkan atayacağını açıklayan Trump, Komisyonun Bitcoin'i baskıladığı yönünde eleştirilerde bulundu. Ekonomik özgürlük savunucusu olarak, Bitcoin ve kripto para birimlerinin muhtemel hızlı yükselişe işaret ederek, yatırımcılara "Bitcoinlerinizi asla satmayın" tavsiyesinde bulundu.

TRUMP, BITCOIN STOKU OLUŞTURMAK İSTİYOR

Trump, seçilirse ABD'nin elinde bulunan ve edineceği tüm Bitcoinleri stratejik bir ulusal stok olarak saklayacaklarını açıkladı. ABD hükümeti için merkezi bir dijital para biriminin olmayacağını belirterek, inovasyon ve Bitcoin yanlısı politikalarla Amerikan halkına hizmet edeceğinin sözünü verdi. Trump'ın açıklamaları, kripto para piyasalarında ve teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırarak, olası bir Cumhurbaşkanlığı ihtimalinde ABD'nin kripto para alanındaki pozisyonu merak konusu oldu.