Trump'tan Türkiye'ye Övgü: "Türkler Çok Güçlü Bir Millet"

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde Türkiye'nin rolünü övgüyle anarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk milletinin gücüne vurgu yaptı.

Dünya 13.10.2025 03:46:00 0
Trump
Tarih: 13.10.2025 03:49 Güncelleme: 13.10.2025 04:27

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde Türkiye'nin rolünü övgüyle anarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk milletinin gücüne vurgu yaptı.

Barış Zirvesi Öncesi Açıklamalar

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmasına yönelik düzenlenecek "Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi" öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Resmi makam uçağı Air Force One ile Mısır'a doğru yola çıkan Trump, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkese ilişkin olarak, "Türkiye, Katar, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere çok değişik Müslüman ülkelerin büyük katkısı bulundu" ifadelerini kullandı.

“Türkiye Muhteşemdi, Erdoğan Muhteşemdi”

Başkan Trump, Türkiye'nin ateşkes sürecindeki katkılarına özel bir vurgu yaparak, "Türkiye, Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki çabalarda harika bir rol oynadı. Türkiye muhteşemdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhteşemdi" dedi.

Trump, Erdoğan'ın uluslararası saygınlığına da değinerek, "Erdoğan gerçekten çok yardımcı oldu. Çünkü kendisi çok saygı duyulan birisi" şeklinde konuştu.

“Türkler Çok Güçlü Bir Millet”

Eski Başkan'ın açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise Türk milletinin ve ordusunun gücüne yaptığı vurgu oldu. Trump, "Türkler çok güçlü bir millet ve Türkiye'nin çok, çok güçlü bir ordusu var" ifadelerini kullandı.

Bu ifadeler, Trump'ın Türkiye'nin bölgesel gücüne ve askeri kapasitesine olan takdirini gözler önüne serdi.

"Savaş Bitti" Mesajı

Gazetecilerin ateşkesin kalıcı olup olmayacağına ilişkin sorularını ise Trump, "Savaş bitti, savaş bitti, anlıyor musunuz?" şeklinde yanıtladı.

Ateşkesin sürdürülebilir olmasının nedenlerini açıklayan Trump, "İnsanlar bıktı. Sadece yakın zamanda değil, yüzyıllardır insanlar bıktı. Bence herkes yerini biliyor. İsrail için, etrafındaki Müslüman ülkeler için, herkes için harika olacak. O şekilde kalacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın bu açıklamaları, bölgede kalıcı barış umutlarını güçlendirirken, Türkiye'nin bölgesel diplomasideki etkin rolünü de bir kez daha teyit etmiş oldu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ