Trump'tan LGBT Topluluğuna Darbe: Cinsiyet Tanımını Erkek ve Kadınla Sınırlıyor!

Trump'ın LGBT politaksında "Tanrı iki cinsiyet yarattı" vurgusu.

Dünya 9.11.2024 22:55:00 0
Trump
Tarih: 09.11.2024 22:59 Güncelleme: 09.11.2024 22:55

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın LGBT bireylere yönelik tutumu ve planladığı yasal düzenlemeler konuşulmaya devam ediyor. Başkan Trump'ın, daha önce "Tanrı yalnızca iki cinsiyet yarattı: erkek ve kadın" şeklindeki gün yargılarıyla dikkat çeken açıklamalarının ardından, LGBT bireylere yönelik politikalarının ne olacağı merak konusuydu.

EŞCİNSELLİK KARŞITI BİR BAŞKAN

Kamala Harris'i mağlup ederek başkanlık koltuğunu ele geçiren Trump, LGBT topluluğuna karşı nasıl bir yol izleyeceğini kesin bir dille ortaya koydu. Seçim kampanyaları sırasında çeşitli tepki çeken yorumlarıyla gündeme gelen Trump, LGBT bireyleri rahatsız edecek açıklamalarıyla biliniyor. Başkan Trump'ın planları arasında, LGBT bireylerin cinsel kimliklerinin kamu ve resmi kurumlarda tanınmaması yönünde adımlar atmak bulunuyor.

TRUMP'IN LGBT PLANINDA NELER VAR?

Trump'ın hazırladığı ve LGBT topluluğuna yönelik planlarını kamuoyuna duyurduğu yasal düzenlemeler ise şöyle:
* LGBT bireylerin cinsel kimliklerini eğitim kurumları üzerinden normalleştirmeyi engellemek adına, bu konuları işleyen okulların federal fonları kesilecek.
* Kongre, erkek ve kadının ABD hükümeti tarafından tanınan tek cinsiyetler olduğunu belirleyen yasa tasarısını onaylamaya çağrılacak.
* Yanlış bedende olabileceklerini çocuklara öğütleyen yetkililer, ağır yaptırımlarla karşılaşacaklar.
* Her federal kurum, cinsiyet değişikliğini destekleyen programları durduracak.
* Anne ve babaların rolleri ile cinsiyetler arasındaki farklar, aile değerleri doğrultusunda eğitimlerle anlatılacak.
* Reşit olmayan bireylere yönelik cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklanacak.
* İlaç şirketleri ve hastaneler üzerinde, cinsiyet değişikliğinin uzun vadeli zararlarını gizleyerek bu alandan gelir sağlama taktikleri inceleme altına alınacak.

Trump'ın bu planları, LGBT bireyleri destekleyen kesimler ve insan hakları savunucuları tarafından endişeyle karşılanıyor. Bu düzenlemelerin gerçekleşmesi durumunda, LGBT bireyler üzerinde büyük baskıların oluşması ve hak ihlallerinin artması beklentisi mevcut. Bu arada, Trump'ın bu kararları alırken dini ve muhafazakar kesimlerden aldığı desteği de göz ardı etmemek gerekiyor. Planlarının hayata geçirilip geçirilmeyeceği ve bunun toplumsal dinamiklere etkileri büyük merak konusu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ