Trump, Manhattan Büyük Jürisi tarafından suçlandı

ABD’de Manhattan Büyük Jürisi, film yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık “sus payı” ödemesiyle ilgili eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında dava açılmasına karar verdi. Trump, ABD tarihinde hakkında ceza davası açıla

Dünya 31.03.2023 15:04:00 0
Trump, Manhattan Büyük Jürisi tarafından suçlandı
Tarih: 31.03.2023 15:06 Güncelleme: 31.03.2023 15:04

ABD'de Manhattan Büyük Jürisi, eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında beklenen kararını açıkladı. Jüri, yapılan oylamanın ardından Trump'ın film yıldızı Stormy Daniels'a 130 bin dolarlık “sus payı” ödemesiyle ilgili suçlamaların araştırılmasına ve Trump hakkında dava açılmasına karar verdi. Trump böylece ABD tarihinde hakkında ceza davası açılan ilk eski başkan oldu. ABD medyası, eski başkan Trump'ın önümüzdeki Salı günü hakim karşına çıkmasının, mahkemeye Yargıç Juan Merchan'ın başkanlık etmesinin beklendiğini aktardı.
İddianame gizli tutulduğu için suçlamaların niteliği bilinmiyor.

“Siyasi zulüm ve seçim müdahalesi”

Eski ABD Başkanı Trump, Manhattan Büyük Jürisi'nin kendisini suçlamasının ardından yazılı açıklama yayımladı. Trump, “Bu, tarihte en üst düzeydeki siyasi zulüm ve seçim müdahalesidir” ifadelerini kullanarak radikal sol demokratların, “Amerika'yı Yeniden Harika Yap” hareketini yok etmek için cadı avına çıktığını vurguladı. Hakkındaki Rusya soruşturması ve Mar-a-Lago baskınını hatırlatan Trump, “Demokratlar ‘Trump'ı ele geçirme' saplantılarıyla yalan söylediler, hile ve hırsızlık yaptılar, ancak şimdi düşünülemez olanı yaptılar” dedi.

Tamamen masum ve hakkındaki suçlamanın seçim müdahalesi olduğunu belirten Trump, “Tarihimizde daha önce hiç böyle bir şey yaşanmadı” ifadelerine yer verdi. Trump, “George Soros tarafından özenle seçilen ve finanse edilen Manhattan Savcısı Alvin Bragg tam bir rezalet. New York'u ele geçiren benzeri görülmemiş suç dalgasını durdurmak yerine, odaklanması gereken cinayetleri, hırsızlıkları ve saldırıları görmezden gelerek Joe Biden'ın kirli işlerini yapıyor. Bragg zamanını böyle geçiriyor. Bu cadı avının Joe Biden'a büyük ölçüde geri tepeceğine inanıyorum. Amerikan halkı, radikal sol demokratların burada ne yapmak istediğini çok iyi anlıyor. Birlik içinde ve güçlü bir şekilde önce Alvin Bragg'ı, sonra Joe Biden'ı yeneceğiz ve bu sahtekar demokratların hepsinin birer birer görevlerine son vereceğiz, Amerika'yı yeniden harika yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Sus payı” soruşturması

Eski ABD Başkanı Donald Trump ile cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen film yıldızı Stormy Daniels, ilişki konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir anlaşmaya imza attığını ifade etmişti. Daniels, anlaşmanın Trump tarafından imzalanmadığı gerekçesiyle geçersiz olduğunu savunmuştu. Trump ise Daniels'ın iddialarını yalanlamıştı. Ancak Trump'a 2016'daki seçim kampanyasından önce avukatlık yapan Michael Cohen, film oyuncusu Daniels'a Trump adına kendi hesabından 130 bin dolar ödeme yaptığını doğrulamıştı. Cohen, daha sonra kendisine Trump'ın şirketleri tarafından ikramiyelerle birlikte yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını iddia etmişti. Cohen, Trump'ın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada "vergi kaçırma" ve "Kongre'ye yalan söyleme" suçlamalarıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemede kampanya finansmanı ihlalleri de dahil olmak üzere 9 federal suçlamayı kabul etmiş, Aralık 2018'de 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Federal savcılar, söz konusu dönemde Trump'a yönelik ise herhangi bir incelemede bulunmazken, Manhattan Savcılığı "sus payı" ödemesi olarak nitelendirilen soruşturmayı başlatmıştı.

Öte yandan Trump, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada, Manhattan Bölge Savcısı'nın kendisini “sus payı” ödemesinin seçim kampanyası kaynaklarından usulsüz şekilde yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya ilgili tutuklayacağını söylemiş, destekçilerine protesto çağrısında bulunmuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ