TransAnatolia’nın En Uzun Etabı 6. Günde Geçildi: Yarışmacılar Günü Van'da Noktaladı

TransAnatolia Rally Raid’in altıncı gününde Bingöl’deki kamp alanından start alan yarışmacılar, günü Van’da noktaladı.

Van Haberleri 7.09.2024 22:51:00 0
TransAnatolia’nın En Uzun Etabı 6. Günde Geçildi: Yarışmacılar Günü Van
Tarih: 07.09.2024 22:53 Güncelleme: 07.09.2024 23:40

TransAnatolia’da 6 Eylül Cuma sabahı Bingöl’deki kamp alanından start alan yarışmacılar, sırasıyla Adaklı, Kaynakdüzü, Şerafettin Dağı, Arakonak, Gevaş ve Bağlama etaplarında toplam 434 km’lik yarışın en uzun parkuruyla günü Bingöl’deki kamp alanında tamamladı.

Yarışın altıncı gününde de sıralama değişmedi. 6 Eylül Cuma günkü yarışın sıralamaları şöyle;

Castrol Power 1 Motosiklet kategorisinde; Sherco takımından İspanyol Lorenzo Sanchez Santolino 17 saat 39 dakika 7 saniye ile birinci, Yamaha takımından İtalyan Allessandro Botturi 17 saat 59 dakika 3 saniye ile ikinci, Yamaha takımından İtalyan Matteo Drusiani 18 saat 30 dakika 46 saniye ile günü üçüncü tamamladı.

 

Otomobil klasmanında; 
SSV kategorisinde; Büyük Britanya ve Fransa’dan yarışa katılan Paul Severin-Delphine Delfino ekibi 19 saat 28 dakika 37 saniye ile birinci, Japon ve Fransız Shinsuke Umeda-Paul Durame ikilisi 21 saat 6 dakika 41 saniye ile ikinci, Fransız Jean Luc Ceccaldi-Remi Boulanger ikilisi ise 21 saat 18 dakika 44 saniye ile günü üçüncü tamamladı.

 

Otomobil kategorisinde; Dacia Duster ile Romanya’dan yarışa katılan Marian Andreev-Marius Pop 26 saat 3 dakika 33 saniye ile ilk sırada yarışa devam ederken, Mitsubishi L 200 ile yarışan Ahmet Bağce-Uğur Tepe 36 saat 19 dakika 38 saniye ile ikinci tamamlarken, Suzuki Grand Vitara ile Alican Eriç-Ergün Örentel ikilisi 65 saat 48 dakika 7 saniye ile günü üçüncü tamamladı.

 

Kamyon kategorisinde Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti-Andrea Mazzoleni ikilisi 31 saat 16 dakika 32 saniye ile günü tamamladı.

Yarışın son gününde Van Kalesi önünden start alacak yarışmacılar, Urartu ve Ortanca etaplarından geçerek, Van Kalesi’nde finish görecekler. TransAnatolia ile motor sporlarına ilk kez ev sahipliği yapan Van, Van Valisi Sayın Ozan Balcı’nın ve yarışmacıların katılımıyla Van Kalesi’nde saat 14.00’te düzenlenecek finish töreniyle sona erecek.

 

Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, İsviçre, Romanya, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya ve Japonya’dan yarışçılar katıldı. 7’si raid olmak üzere rally’de 36 motosiklet, 15’i raid olmak üzere rally’de 3 otomobil, 5 SSV ve 1 Kamyon’dan oluşan 71 araç ve 91 yarışçı mücadele ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ