Trabzon'un Sağlık Devi: Şehir Hastanesi İnşaatının Yarısı Tamam!

Trabzon Şehir Hastanesi inşaatının yarısı tamamlandı.

Genel 7.10.2024 11:41:00 0
Trabzon
Tarih: 07.10.2024 11:44

TRABZON ŞEHİR HASTANESİ'NDE SON DURUM

Trabzon'da yer alan yeni Şehir Hastanesi'nin inşaatının yarısının tamamlandığı duyuruldu. İlerleme oranı %50'ye ulaşan inşaatta, 760 kişilik bir ekip bulunuyor. Hastane, 5 bin adet zemin kazığı ile güçlendiriliyor.

TIRMANAN YATAK SAYISI VE İLERLEYİŞ

Şehir Hastanesi'nin, yakın gelecekte 900 nitelikli yatak kapasitesi ile hizmet vermesi planlanmakta olup, ihtiyaç durumunda arttırılabilir bir yapıda tasarlandı. Depreme dayanıklılık açısından tasarlanan yapıda, sismik izolatörler kullanılıyor.

HASTANE KAPASİTESİ VE SAĞLIK HİZMETLERİNİN GELİŞİMİ

Tam kapasite çalıştığında, Trabzon'daki yoğun bakım olanaklarını iki katına çıkarması beklenen hastane, 300 poliklinik ve 33 ameliyathane içerecek.

PLANLAMA VE KAPASİTE ARTIŞI ÜZERİNE AÇIKLAMA

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta'nın yaptığı açıklamaya göre, planlamaya başlandığında 900 yatak kapasitesi öngörülmüş ve bu kapasitenin yaklaşık 300 yatağının yoğun bakım olarak ayrılması hedeflenmiştir. Tesisin bin 300 yatağa kadar çıkabileceği belirtilmiştir.

DEPREM TEDBİRLERİ VE İNŞAATIN İLERLEYİŞİ

Dr. Usta, yapılan zemin güçlendirmeleri ve deprem tedbirlerine de vurgu yaparak, 762 sismik izolatör kullanıldığını bildirdi. Hastane inşasında çalışan personel sayısının, zamanla bin 300'e kadar yükseleceğinin altını çizdi.

HASTANE TRAFİĞİ İÇİN ALINAN ÖNLEMLER

Hastanenin konumu itibarıyla, özellikle maç günleri olası trafik yoğunluğu için de alternatif yollar ve giriş-çıkış planlamaları yapıldığı ifade edildi.

HEDEFLER VE TESLİM TARİHİ

İnşaatın %50'sinin tamamlandığı ve Eylül 2025'te tamamlanma taahhüdü alındığı belirtildi. İlgili bakanlık, gerekli ödenekleri zamanında sağlayarak projenin planlandığı gibi ilerlemesini destekliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem