Trabzonspor'un gözü Şampiyonlar Ligi'nde: Şampiyonun geliri artacak

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa Fenerbahçe'nin elenmesi sebebiyle market payının yüzde 90'ına sahip olacak.

Spor 28.07.2022 12:48:00 0
Trabzonspor
Tarih: 28.07.2022 12:50

Trabzonspor'da hedef Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek. Bordo mavililer, Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elenmesinin ardından market payının yüzde 90'una sahip olacak. Temsilcimiz böylelikle önemli bir gelir elde edecek.

İşte Trabzonspor'un elde edeceği gelirler;

    -Katılım bedeli: 15.60M€
    -Market payı: 2.7M€

Play-Off etabında elenenlere teselli ödülü 5 milyon euro

    "Devler Ligi"nde gruplar öncesi play-off etabında organizasyona veda eden takımlar, 5'er milyon euro ile ödüllendirilecek.
    Örneğin, Süper Lig şampiyonu olarak Türkiye adına "Devler Ligi"ne gidecek birinci takım hüviyetindeki Trabzonspor, turnuvaya play-off turundan başlayacak.
    Bordo-mavililer bu turu geçip gruplara kalırsa 15.64 milyon katılım bedeli kazanacak, aksi takdirde 5 milyon euroyla yetinerek yoluna Avrupa Ligi'nden devam edecek.

Türkiye'nin market geliri yaklaşık 3 milyon euro

    UEFA, elde ettiği yayın, reklam gibi gelirleri bir havuzda toplayıp, gruplara kalan takımlara, ülkesinin bu gelire katkısı oranında paylar dağıtıyor.
    Türkiye'nin bu pastaki payı ise 3 milyon euro civarında. Bu para, Türkiye’den turnuvaya katılan takımlar arasında şu şekilde bölüştürülür:
    - Trabzonspor ve Fenerbahçe gruplara kalırsa 3 milyon euro, yüzde 55-yüzde 45 oranında paylaştırılır. Büyük hisse şampiyon takıma gideceğinden, Trabzonspor 1,65 milyon euro, Fenerbahçe ise 1,35 milyon euro kazanır.
    - İki takımdan biri gruplara kalırsa, 3 milyon euronun yüzde 90'ını (2,7 milyon euro) gruplara kalan takım, yüzde 10'unu (300 bin avro) elenen takım alır.
   

Bir başka deyişle, iki takımdan birinin elenmesi halinde, gruplara kalan takım 1 milyon avroluk ekstra kazanç sağlar.