Tarih: 19.09.2024 21:50

Trabzonspor, evinde Kayserispor'la 2-2 berabere kaldı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'da Nefes Kesen Geri Dönüş: Bordo Mavililer Son Dakikalarda Yazdıran Beraberlik!

Trabzon'da Nefes Kesen Düello: Kayserispor ile Trabzonspor Puanları Paylaştı

Süper Lig'in heyecanı, ertelenen bir maçla sürdü. Trabzonspor, kendi evinde Kayserispor'u ağırladı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada ev sahibi takım, skor tahtasında 2-0 geriye düştü.

Buna rağmen Trabzonspor, mücadelenin son 15 dakikasında bulduğu gollerle müthiş bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlandı. Bu skorla her iki takım da sahadan birer puanla ayrılarak haftayı noktaladı.

CANLI ANLATIM | TRABZONSPOR 2-2 KAYSERİSPOR
7. dakikada Bellona Kayserispor, VAR uygulamasıyla penaltı atışı kazandı. Boa Morte'nin pasında Cardoso, ceza sahasında Denswil ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Mehmet Türkmen, yardımcısına da uyarak korner kararı verdi. Ancak VAR'dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyen Türkmen, daha sonra penaltı noktasını gösterdi.

9. dakikada Bellona Kayserispor'da Attamah'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Uğurcan Çakır, sağ tarafına gelen topu çeldi. Dönen topu Nazon tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

12. dakikada konuk takım 1-0 öne geçti. Gökhan Sazdağı'nın sağ taraftan pasında Nazon'un dokunduğu top arka direkteki Hasan Ali Kaldırım'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda, Uğurcan Çakır ve çizgi üzerindeki savunma oyuncularına rağmen meşin yuvarlak filelerle buluştu.

16. dakikada Orsic'in ceza alanı dışından şutunda yerden seken topu kaleci Onurcan Piri, yatarak önledi.

34. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, arka direkte Bardhi'nin kafa vuruşunda top kaleci Onurcan Piri'de kaldı.

35. dakikada Bardhi'nin ceza alanı hemen dışından sert şutunda, top üst direğe çarparak auta çıktı.

36. dakikada Bao Morte'nin pasında ceza alanı içinde Cardoso'nun şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topa sahip oldu.

43. dakikada Nazon, kendi yarı alanından taşıdığı topla ceza alanına sokularak Bao Morte'yi gördü. Bu futbolcunun kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, son anda araya giren Mendy tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi.

63' Boa Morte farkı 2'ye çıkardı.

89. dakikada Umut Bozok, farkı 1'e indirdi.

90+8'de Stefano Denswil, attığı golle beraberliği sağladı.

 

İLK 11'LER AÇIKLANDI

Trabzon ekibinin başlangıç kadrosunda Uğurcan, Pedro, Savic, Denswil, Eren, Okay, Mendy, Cihan, Bardhi, Orsic, Draguş yer aldı. Kayserispor ise Onurcan, Gökhan, Julian, Attamah, Carole, Kartal, Bourabia, Cardoso, Aylton, Hasan Ali, Nazon ile maça başladı.

MAÇ ÖNCESİ ÖNEMLİ GELİŞMELER

Maça ilişkin önemli notlar arasında Trabzonspor'da oyuncu eksiklikleri dikkat çekti. Edin Visca kırmızı kart cezalısı olması sebebiyle, Enis Destan ve Hüseyin Türkmen sakatlıkları nedeniyle, ayrıca sezonun 3. haftasından itibaren Trabzonspor'a katılan Simon Banza, Muhammed Cham ve Serdar Saatçı kural gereği bu maçta forma giyemedi.

NWAKAEME İLE GÜÇLENEN TRABZONSPOR

Trabzonspor'un yeniden sözleşme imzaladığı Anthony Nwakaeme, sakatlığı sonrası uzun bir aradan sonra takıma döndü. Nwakaeme, son olarak 15 Ağustos'ta bir Avrupa Ligi maçında yer almıştı. Ek olarak, Beşiktaş karşılaşmasında görev almayan Serkan Asan, Umut Bozok, Umut Güneş ve Borna Barisic, diğer eksiklerin de desteğiyle Kayserispor maçı kadrosuna dahil oldu.

EFSANE BAŞKAN MUSTAFA ŞAMİL EKİNCİ ANILDI

16 Eylül'de yaşamını yitiren Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci için maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Başkanlığı süresince elde edilen başarılar sebebiyle stadın tribünleri, Ekinci'yi alkışlarla yâd etti. Toplam 13 kupa, Kayserispor karşılaşması öncesinde parkta sergilenirken, her kupanın yanında bir altyapı sporcu da bulundu.

Stadyumda, Ekinci'nin vefatı nedeniyle maç öncesi ve esnasında müzik yayını yapılmadı. Trabzonsporlu oyuncular, Ekinci'nin resminin olduğu tişörtlerle ısınma sırasında sahaya çıktı ve bir pankart ile anma gerçekleştirdi.

TARAFTARDAN DÜŞÜK İLGİ

Trabzonspor'un taraftarları, bu kritik karşılaşmaya beklenen ilgiyi göstermedi. Stadyum tribünlerinde belirgin boşluklar göze çarparken, taraftar grupları arasındaki katılımın düşük olduğu gözlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —