Tortum Uzundere YEG, Yeni dönem yerel kalkınma stratejisiyle Türkiye birincisi oldu

Tortum Uzundere YEG, Yeni dönem yerel kalkınma stratejisiyle Türkiye birincisi oldu

Genel 3.12.2025 15:49:30 0
Tortum Uzundere YEG, Yeni dönem yerel kalkınma stratejisiyle Türkiye birincisi oldu
Tarih: 03.12.2025 15:49 Güncelleme: 03.12.2025 15:49
Tortum Uzundere Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG), IPARD III-LEADER Programı kapsamında hazırladığı yeni dönem yerel kalkınma stratejisi ile 88,75 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Bu başarı, derneğe 14 milyon 885 bin 598 TL tutarında bütçe tahsisi sağladı.
Önceki dönemde kendisine ayrılan kaynağı tam kapasite ve etkin bir şekilde kullanarak örnek bir uygulama performansı sergileyen dernek, yeni dönemde Tortum ve Uzundere’de yerel kalkınma kapasitesini artırmayı, üretim potansiyelini yükseltmeyi ve sosyal yaşamı desteklemeyi hedefliyor.
2030 yılı sonuna kadar sürecek yeni dönem; kırsal bölgelerde yenilikçi projelerin hayata geçirilmesini, üreticilerin gelişim süreçlerinin desteklenmesini ve bölge halkının ekonomik-sosyal refahının güçlendirilmesini kapsıyor.
Han, "Tarihi bir kazanım"
Dernek Müdürü Musa Han, yeni dönem bütçesi ve stratejisinin onaylanmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Yeni Dönem Yerel Kalkınma Stratejimizin 88,75 puanla onaylanması ve bölgemize 14 milyon 885 bin liralık kaynağın tahsis edilmesi, Tortum ve Uzundere için tarihi bir kazanımdır. Önceki dönemde aldığımız bütçeyi yüzde 100 başarıyla kullanarak güçlü bir uygulama süreci gerçekleştirdik. Yeni dönemde bu kaynağı; yerel üretim kapasitesini güçlendiren, bölgenin tanıtım ve organizasyon kabiliyetini artıran ve girişimcilik potansiyelini destekleyen projelerde titizlikle değerlendireceğiz. Ayrıca, Erzurum ilimizde Narman, Şenkaya ve Çat ilçelerinin de destek almaya hak kazanması, bölgesel kalkınmanın yaygınlaştırılması açısından büyük bir önem taşımaktadır."
Yeni dönemin odak alanları
Yerel Üretim ve Değer Zincirinin Güçlendirilmesi; Yöresel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlama kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar. Girişimciliğin Desteklenmesi; Kadın ve genç girişimcilerin yenilikçi projelerinin teşvik edilmesi. Sosyal ve kültürel yapının geliştirilmesi; Kırsal yaşam alanlarının iyileştirilmesi, toplumsal katılımın artırılması ve bölgesel organizasyon kapasitesinin güçlendirilmesi.
Tortum ve Uzundere, 2030 yılına kadar devam edecek bu yeni süreçte; kırsal kalkınma hedeflerinde sürdürülebilir ve güçlü bir ivme yakalayarak bölge ekonomisi ve sosyal yaşam için önemli adımlar atmayı hedefliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ