Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı

Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı

Ekonomi 11.02.2023 14:58:59 0
Toroslar EDAŞ deprem bölgesinde afet haberleşme sistemini devreye aldı
Tarih: 11.02.2023 14:58 Güncelleme: 11.02.2023 14:58
Yüksek noktalara kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonu ile yüzlerce ekip aracına takılı telsizler sayesinde onarım ekiplerinin iletişim ve koordinasyonu sağlandı. Saha çalışan sayısı 2 bin 73’e, jeneratör sayısı bin 716’ya çıkarıldı.

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ) deprem bölgesinde yaşanan mobil telekomünikasyon problemine karşı, onarım ekiplerinin daha etkili bir iletişimle çalışabilmesi için Afet Haberleşme Sistemi’ni devreye aldı.

Yapılan açıklayama göre geçmişte, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (Ayedaş) tarafından İstanbul’da beklenen depreme yönelik geliştirilen sistem, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve bazı illerde halen giderilemeyen iletişim problemi nedeniyle depremi takiben İstanbul’dan deprem bölgesine götürüldü.

Sistem sayesinde onarım ekipleri, yüksek noktalara kurulan 3 mobil kule ve haberleşme istasyonu ile yüzlerce ekip aracına takılı telsizleri kullanarak, şirketin afet yönetim merkezi ve Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme Merkezi (SCADA) ile iletişim ve koordinasyonu sağladı.

Sistem kurulduğu alanda güneş enerjisini kullanarak kendi elektrik ihtiyacını sağlayabiliyor. Böylece şebekeye bağlanmaya veya jeneratörden destek almaya ihtiyaç duymuyor.

Saha çalışanı sayısı 2 bin 73’e yükseldi
Toroslar EDAŞ’ın depremden etkilendiği bölgelerde şu an toplam 2 bin 73 elektrik dağıtım çalışanı ihtiyaç duyulan enerji için görev yapıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketlerinin, Toroslar EDAŞ ile birlikte 3 dağıtım şirketinden diğer 2’si olan Başkent EDAŞ ve Ayedaş’a ek olarak yüklenici ve diğer dağıtım şirketlerinden gelen çalışanlarla ilk gün 350 seviyesinde olan saha çalışanı sayısı 3’üncü gün itibariyle bin 11’e 5’inci gün itibariyle ise 2 bin 73’e çıkarıldı.

Söz konusu faaliyetler için 141 sepetli araç, 229 pick-up araç, 48 vinç, 34 tır, 19 kepçe, 60 kamyon, 392 binek araç ekipler tarafından kullanılmaktadır.

Bin 716 jeneratör hizmet veriyor
Ayrıca arama kurtarma ekipleriyle, hastanelerin, enkaz yakınlarındaki projektörlerin ve cadde ile sokak aydınlatmalarının enerjilendirilmesi için kullanılan jeneratörlerin sayısı hızla artırılıyor.

Bu amaçla, 129’u kamyon veya tır ile taşınabilen büyük mobil jeneratöre ek olarak, farklı büyüklüklerde çanta tip olarak adlandırılan bin 587 jeneratörle birlikte toplam bin 716 jeneratör görev yapıyor.

İlgili noktalar şebekeden beslendiği zaman bu jeneratörler başka noktalara kaydırılıyor. Bu jeneratörlerin yakıt ikmalleri de şirketimizce temin edilen yakıt depolarından çalışanlarımızca sağlanıyor.

Onarımı tamamlanmasına rağmen, güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen yerler bulunmakta olup, yeniden enerji verme faaliyetleri arama kurtarma çalışmalarında güvenlik risklerini önlemek adına ilgili kamu kurumlarıyla yürütülen koordinasyon çerçevesinde sürdürülüyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ