Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki hastaların el emeği göz nuru eserleri sergilendi

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki hastaların el emeği göz nuru eserleri sergilendi

Sağlık 14.06.2023 15:39:01 0
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki hastaların el emeği göz nuru eserleri sergilendi
Tarih: 14.06.2023 15:39 Güncelleme: 14.06.2023 15:39
Elazığ’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından ’Toplum Ruh Sağlığı İş Uğraş Terapisi Sergisi’nin yılsonu açılışı yapıldı.
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından ’Toplum Ruh Sağlığı İş Uğraş Terapisi Sergisi’ açılışı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nin de usta öğretici destekleriyle Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören ağır ruhsal bozukluğu hastaların terapilerde yaptıkları el emeği göz nuru eserler düzenlenen sergide görücüye çıktı. Resim ve el işi eserlerin bulunduğu sergi, Vali Ömer Toraman ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat’ın katılımıyla kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Serginin üç gün süreceği bildirildi.
Sergi ile ilgili bilgi veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Hilal Kaya, “Ağır ruhsal bozukluğu olan şizofren, bipolar, şizotipal bozukluklar gibi hastalıkları kapsayan hasta grubuna hizmet vermekteyiz. Burada yapmış olduğumuz serginin amacı, daha çok hastalarımızın yapmış olduğu ürünleri Halk Eğitim Merkezi’nin de destekleriyle birlikte yapılan ürünleri sergilemek ve hastalarımızın daha damgalamaya yönelik bir farkındalık oluşturmaktı. Burada iki hekim, iki psikolog, iki ergoterapist, dokuz sağlık memuru ve hemşire ve beş usta öğretici ile birlikte hizmet veriyoruz” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar ise, “Sağlık kuruluşlarındaki kurslarımız yıl boyunca devam ediyor. Hastaların ve hastanenin talebine binaen kurslar düzenlemekteyiz. Bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz. Hem hastaların sağlık tedavilerine hem de terapilerine destek olmak amacıyla Halk Eğitim Merkezi olarak kurslarımızı açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ