Tokyo Camii’nde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

Tokyo Camii’nde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

Genel 10.02.2023 10:26:06 0
Tokyo Camii’nde depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı
Tarih: 10.02.2023 10:26 Güncelleme: 10.02.2023 10:26
Japonya’daki Tokyo Camii’nde, Türkiye’de meydana gelen depremlerden etkilenen felaketzedeler için Kur’an-ı Kerim ve dua okunarak, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Japonya’da yaşayan Müslümanlar, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde zarar gören felaketzedeleri unutmadı. Tokyo Camii’nde kılınan cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Dünyanın dört bir tarafından gelen yüzlerce Müslüman, cuma namazı sonrasında depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, Türkiye’deki deprem felaketine atıfta bulunarak, "Japonya’da ne yapabiliriz diye düşünerek öncelikle bir yardım kampanyası başlattık. Japonya Devleti, Japon halkı ve buradaki Müslüman cemaatimiz yoğun ilgi gösterdiler" ifadelerini kullandı.
Cuma namazı ile birlikte felakette hayatını kaybedenler için dua etmek üzere Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua programı düzenlediklerini belirten Çınar, "Ayrıca vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılarak, inşallah dini sorumluluğumuzu kısmen de olsa yerine getirmiş olduk. Bu anlamda hem vefat edenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar ve milletimiz ile devletimize de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

"Yapabileceğimiz tek şey dua etmek ve yardım ulaştırmak"
Depremden etkilenen felaketzedelere dua etmek için Tokyo Camii’ne geldiğini kaydeden Feridun Fındık da, "Çok zor durumdayız. Japon eşimin ailesi ve buradaki arkadaşlarım dahil herkes nasıl Türkiye’ye yardım edebileceklerini sordular. Aynı zamanda onlar için bağış yapmak üzere de buraya geldim" dedi. Japonya’da ellerinden pek fazla bir şey gelmediğine dikkat çeken Fındık, "Yapabileceğimiz tek şey onlar için dua etmek ve uzaktan yardımlarımızı bir şekilde ulaştırabilmek" diye konuştu.
ABD’den tatile Japonya’ya gelen Mısır ve Etiyopya asıllı Talha Osman da, "Türkiye ve Suriye’de olanlar hakkında çok endişelendiğimi söylemek istiyorum. Son birkaç günde yaşananlar içimi parçalıyor. Elimden geldiğince deprem bölgesindeki insanlara yardım etmeye çalışıyorum" ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ