TKP, CHP'nin İstanbul'da güçlü olduğu 3 ilçeden birinde Fatih Mehmet Maçoğlu'nu aday gösterecek

Gazeteci Barış Yarkadaş, Türkiye Komünist Partisi'nin yerel seçimlerde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu İstanbul'da CHP'nin oy potansiyelinin yüksek olduğu Kadıköy, Bakırköy veya Şişli ilçelerinden birinden belediy

Politika 2.01.2024 17:32:00 0
TKP, CHP
Tarih: 02.01.2024 17:34 Güncelleme: 02.01.2024 17:32

Yerel seçimlere sayılı günler kala aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Maçoğlu'nun yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi'nden CHP'nin İstanbul'daki kalesi olan Kadıköy, Bakırköy veya Şişli'den belediye başkan adayı olarak gösterileceğini söyledi.

Komünist başkan CHP'ye güçlü olduğu üç ilçeden birinde rakip olacak

Yarkadaş, daha önce de Maçoğlu’nun İstanbul ya da İstanbul’un bir ilçesinden aday olabileceğini belirtmişti.

TV100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında kulis bilgilerini aktaran Yarkadaş, "2 ay önce Pınar Işık Ardor’un öğlen programına Sinan Burhan ile katıldığımızda bir kulis verdim. Dedim ki 'Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu muhtemelen İstanbul’dan bir ilçeden ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan aday olacak.' Ama bununla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Şu an çok netleşmiş bir durum değil dedim. 'Türkiye İşçi Partisi’nden de olabilir Türkiye Komünist Partisi’nden de olabilir' dedim. Çünkü Türkiye İşçi Partisi de bununla ilgili çalışmalar yaptı, niyetliydi. Bu tabii kamuoyunda o zaman çok tartışıldı. Fatih Mehmet Maçoğlu büyük bir ihtimalle Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun çatısı altında Türkiye Komünist Partisi’nin İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Adayı olacak." dedi.

Çalışmalar yapıldı: En yüksek dönüş Kadıköy'den çıktı

Maçoğlu'yla ilgili İstanbul'da CHP'nin yüksek oy aldığı ilçelerde ve İzmir'de bir araştırma yapıldığını da sözlerine ekleyen Yarkadaş, çalışmaya en yüksek dönüşün Kadıköy'den geldiğini duyurdu.

Maçoğlu'nun adaylığının yakın zamanda açıklanacağını da vurgulayan Yarkadaş, "Benim edindiğim bilgi bu çalışma yarın ya da öbür gün tamamlanıyor ve Fatih Mehmet Maçoğlu muhtemelen perşembe günü Türkiye Komünist Partisi’nin Kadıköy adayı olarak açıklanacak." şeklinde konuştu.

"CHP'nin ben nasıl olsa orayı kazanıyorum rahatlığında olmaması gerekir"

Barış Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndaki arkadaşlarla konuştuğumda şu bilgiyi edindim; bir, Fatih Mehmet Maçoğlu için İstanbul’un 5 ilçesi İzmir’in 2 ilçesinde kamuoyu araştırması yapılmış. En yüksek dönüş yüzde 65 ile Kadıköy’den, yüzde 63’de Bakırköy’den olmuş. Ben bu bilgiyi veren arkadaşlara dedim ki 'Yüzde 65 Kadıköy’den dönüş ne demek?' Bir araştırmada İstanbul’da 4 bin 500 kişi 'Eğer Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy’den aday olursa hem oy veririm hem destek veririm' demiş. Bu da yüzde 65’e tekabül ediyormuş. Benim edindiğim bilgi bu, çalışma yarın ya da öbür gün tamamlanıyor ve Fatih Mehmet Maçoğlu muhtemelen perşembe günü Türkiye Komünist Partisi’nin Kadıköy adayı olarak açıklanacak. Aday olarak açıklandığında eğer Türkiye İşçi Partisi de oradan bir aday çıkartırsa -ki TİP’in de böyle bir niyeti vardı- bu noktada da Cumhuriyet Halk Partisi’nin 'Ben nasıl olsa orayı kazanıyorum' deme rahatlığının olmaması gerekir."

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ