Tiyatro oyununun geliri çocuklar ve sokak hayvanlarına bağışlandı

Tiyatro oyununun geliri çocuklar ve sokak hayvanlarına bağışlandı

Kültür Sanat 8.03.2025 15:39:34 0
Tiyatro oyununun geliri çocuklar ve sokak hayvanlarına bağışlandı
Tarih: 08.03.2025 15:39 Güncelleme: 08.03.2025 15:39
Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sahnelenen "Bir Çocuk Ne Kadar İnsanlık Eder?" tiyatro oyunun tüm geliri, köy okulundaki çocuklara ve sokak hayvanlarına bağışlandı.
Oyunun yapımcısı, yönetmen ve oyuncu kadrosu, Muş’un Dere Mahallesi, Tirkevank Köyü, Arak Köyü, Şeker Yolu, Şeker TOKİ’ler, Şeker Fabrikası, Ahmed-i Xânî Parkı, Kum Ocakları, Toprak Baba Mesire Alanı ve Sungu gibi farklı bölgelerinde, ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için besleme faaliyetinde bulundu. Ayrıca ekip, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Değirmensuyu İlkokulu’na giderek, köy okulundaki çocukların bot ve mont ihtiyaçlarını karşıladı. Yapılan yardımlardan dolayı büyük mutluluk yaşayan çocuklar, ekibe teşekkür ederek, "Çocuklar gülsün, dünya gülsün!" sloganı attılar.
Öte yandan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı da etkinliğe destek vererek, çocuklara kek ve meyve suyu ikram etti.
Etkinlik sonunda bir açıklamada bulunan Yazar Fatih Tunç, oyundan elde edilen gelirin önemli bir kısmıyla gerçekleştirilen bu yardımlaşma hareketinin devam edeceğini belirterek, "Bu oyunun senaristi olarak böyle bir çalışmanın içinde bulunmaktan onur duyuyorum. Her ne kadar oyunun yazarı olsam bile oyunun en önemlisi, oyunun gönüllü arkadaşlar tarafından oynanması oldu. Hepsinin yüreğine sağlık. En büyük temennim, bu tarz organizasyonların çoğalması ve sanatla toplumun bilinçlenmesi oldukça önemli. Bu çalışmaya destek sunan tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Oyun Yönetmeni ve başrol oyuncularından Bora Balcı ise "Bugün burada bulunmamızın çok önemli bir değeri, çok önemli bir noktası var. 21 Şubat Cuma günü oynadığımız ‘Bir Çocuk Ne Kadar İnsanlık Eder’ sosyal projeli bir oyunun gelirini yardıma muhtaç çocuklara ve sokak hayvanlarına bağışladık. Bu doğrultuda değerli dostlarımla buluştuk. Şimdi buradaki ekip arkadaşlarımla birlikte sokak hayvanlarına ihtiyaçları olduğu gıdayı sunmaya çalışacağız. İnşallah çok güzel şekilde isabetli bir şey yapmış oluruz" ifadelerini kullandı.
Oyunun Yardımcı Yönetmeni ve Oyuncularından İsmail Hakkı Subaşı da, "Biz, bu oyunu ulvî bir amaç için yaptık. Kesinlikle tek bir kuruş almadan, hepsini yardıma muhtaç çocuklara bağışladık. Bunun yanında sokak dostlarımız olan kedilerimizin, köpeklerimizin midelerini doyurmak için bu yola çıktık. Emeği geçen herkese, oyunumuza katkı sunan herkese çok çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
"Bir Çocuk Ne Kadar İnsanlık Eder" tiyatro oyununun yapımcısı İş İnsanı Emrah Başer de, "Oyunun yapımcılığını üstlenmek ve bu oyuna destek olmak para ile satın alınamayacak bir mutluluk. Çocukların tebessümlerine sebebiyet verdiysek başarılı olmuşuz demektir. Oyuna sponsor olan tüm firmalara ve oyunu gönüllü olarak oynayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Elde edilen geliri, hem sokak hayvanlarına hem de ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz. Herkese şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ