Ticaret Bakanlığı 92 kamu personeli alımı yapıyor

Ticaret Bakanlığı kamu personel alımı yapıyor. Resmi Gazete’de az önce yayımlanmış olan ilana göre 6 farklı kadro da 91 personel alımı yapılacaktır.

İş İlanları 13.04.2023 02:06:00 0
Ticaret Bakanlığı 92 kamu personeli alımı yapıyor
Tarih: 13.04.2023 02:09

Ticaret Bakanlığı Kamu Personel Alımı
Bakanlık ilanlarına bir yenisi daha eklendi. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan güncel ilana göre 36 ziraat mühendisi, 18 gıda mühendisi, 16 kimya mühendisi, 9 tekstil mühendisi, 7 kimya ve 6 biyoloji mezunlarından alım yapılacaktır. Bakanlık tarafından alımlar 8. ve 9. derece kadro da atanmak üzere taşra teşkilatında görevlendirmeler yapılacaktır.

Bakanlık Kamu Personeli Alımı İlanına Başvuru Yapmak için Gerekli Olan Koşullar Nelerdir?
İşe alımlar bakanlık tarafından yapılacak olan sınavla gerçekleşecektir. Adaylar sınav tarihine kadar 36 yaşından gün aldığı taktir de bu ilana başvuru yapamayacaktır.

Başvuru yapmak isteyenler lisans düzeyinde mühendislik ve ziraat fakülteleri ile diğer fakültelerin mühendislik, kimya ve biyoloji bölümlerinden birinden mezun olmaları gerekmektedir.

Adaylardan sınav şartı olarak ise; ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P2 veya P3 puan türün de 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

İlana sabıka kaydı bulunmayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları başvuru yapabileceklerdir.

Kamusal haklarından yoksun olanlar bu ilana başvuru yapamayacaklardır.

Personel Alımı İlanına Kimler Başvuru Yapacaklardır?
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana başvuru yapacak olan adaylar için başvurular 2 Mayıs 2023 tarihinde başlayacaktır. Adaylar başvurularını 12 Mayıs 2023 tarihi de dahil olmak üzere tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularını e-devlet Ticaret Bakanlığı Kariyer Kapısı üzerinden dijital ortamda yapmaları gerekmektedir. Birden fazla lisans mezuniyetine sahip olsanız bile yalnızca bir unvana başvuru yapabileceklerdir, birden fazla kadroya başvuru yapmanız halinde başvurularınız geçersiz kabul edilecektir. İşe alınacak olan kamu personelleri ticaret denetmen yardımcısı kadrosun da işe alınacaklardır.

Başvuru linki

Başvuru kılavuzu