TFF Başkanı: '600 Yıllık İmparatorluk Torunlarına Güveniyoruz, Yabancı VAR'a Hayır!'

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Yabancı Var Hakemine Kesin Veto

Spor 11.10.2024 21:47:00 0
TFF Başkanı:
Tarih: 11.10.2024 21:52

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yabancı video yardımcı hakemlerin (VAR) Süper Lig'de görev almasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. Hacıosmanoğlu, "600 sene dünyayı yönetmiş milletin evlatlarıyız. Şimdi evlatlarımıza güvenmeyeceğiz de yabancıya mı güveneceğiz?" diyerek yabancı VAR hakemlerine yönelik net bir tutum sergiledi.

SAMSUNSPOR ZİYARETİ VE KARDEŞLİK VURGUSU

A Milli Futbol Takımı'nın Karadağ ile yapacağı karşılaşma öncesi Samsunspor Kulübü'nü ziyaret eden TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, burada Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım tarafından ağırlandı. İki başkan birbirlerine takımlarının formalarını hediye ederken, ziyaret esnasında da Türk futbolunun barış ve kardeşlik ruhuna vurgu yapıldı.

ALT YAPIYA VURGU VE YABANCI ÇÖPLÜĞÜ ELEŞTİRİSİ

Türk futbolunun alt yapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Türkiye'nin yabancı çöplüğünden kurtulmasının bu alandan geçtiğine inanıyoruz. Kapsamlı çalışmalarımıza bakanlıklarla beraber devam edeceğiz" diyerek, bu konuda kararlı olduklarını dile getirdi.

FUTBOLUN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMA ÇABALARI

Türk futbolunun uluslararası alandaki marka değerini yükseltmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, kavga ve anlaşmazlıkların bu sürece zarar verdiğini vurguladı. Kulüpler arası kardeşlik hukukunu pekiştirmeyi ve böylelikle futbolun marka değerini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

UEFA'DAN GELİŞMİŞ HAKEMLER EĞİTİMİ

UEFA'nın en iyi hakem eğitmenlerinden birini Türkiye'ye göndererek hakemlik alanında gelişim sürecine katkı sağladığını açıklayan Hacıosmanoğlu, zamanla ve doğru eğitimle yerli hakemlerin performanslarının artacağına inandığını bildirdi.

YABANCILARA KAPALI KAPI

Süper Lig'deki hakemlik konularında yerliye güvenilmesi gerektiğini vurgulayan TFF Başkanı, yabancı VAR hakemlerine kapıyı kapatarak, bu konuda milli bir duruş sergiledi. Yerli hakemlere olan güven mesajını tekrarlayarak, ulusal özgüvenin altını çizdi.

Yıldırım da Samsunspor olarak Türk futbolunun gelişmesine destek olacaklarını ekleyerek federasyonun çalışmalarını desteklediklerini açıkladı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem