Terörle mücadeleyi HDP ile kol kola mı yapacaksınız?

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, daha aday belirlemeden dağılmanın eşiğine gelen ve üst aklın talimatıyla pazarlık yapıp uzlaşan ‘kriz masası’na kritik sorular yöneltti.

Politika 10.03.2023 10:28:00 0
Terörle mücadeleyi HDP ile kol kola mı yapacaksınız?
Tarih: 10.03.2023 10:30 Güncelleme: 10.03.2023 10:28

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, daha aday belirleme aşamasında dağılmanın eşiğine gelen ve dışarıdan yapılan müdahaleyle bir arada tutulmaya çalışılan altılı “kriz masasına” yönelik akıllara gelen zor soruları ortaya koydu.

Kazanımlar heba olacak

Masanın kaos üretmekten öteye geçemeyeceğini vurgulayan Refik Özen, şunları dile getirdi: “Daha adaylık belirleme aşamasında çıkan ilk sorunda bu kadar kriz yaşayan masanın, Türkiye’nin geleceğine dair kaostan başka bir şey vadetmediği ortaya çıkmış oldu. Hele hele Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren dış politika, terörle mücadele ve Türkiye’nin uluslararası alanda hak ve çıkarlarının müdafaası konusunda bu benzemezlerin gelecekte yeni kaosların habercisi olduğunu görüyoruz. Libya’da elde ettiğimiz kazanımlar hakkında ne yapacaklar? Kılıçdaroğlu gerek Libya gerekse Doğu Akdeniz için ‘orada ne işimiz var’ diyordu. Azerbaycan’da Karabağ’ın özgürlüğe kavuştuğu İkinci Karabağ Savaşı sırasında, CHP’liler, ‘oraya cihatçı gönderdiğimizi’ ileri sürerek eleştirilerde bulunuyorlardı. Yeniden Ermenistan Azerbaycan’a saldırırsa ne yapacaklar? PKK/PYG ile mücadelede, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı tezkere oylamasında CHP ve HDP birlikte red oyu vermişlerdi. Yine aynı tutum içinde mi hareket edecekler? Es kaza iktidara gelecek olurlarsa, Türkiye terör örgütüne karşı operasyonlara son mu verecek? Bu konuyla alakalı kamuoyuna hiçbir açıklama yapmadılar.

ABD’nin çıkarları mı savunulacak?

Böyle bilinmezlikler ortadayken bu masanın güven verdiğini iddia etmek kadar saçma bir şey olamaz. Yeni bir krizin ortaya çıkmayacağını kimse iddia edemez. Çünkü kriz, masada duruyor. İsveç ve Finlandiya’nın NATO adaylığıyla ilgili ne diyecekler? PKK’lı teröristlerin bu iki ülkeden iadesine ilişkin Türkiye’nin taleplerinden vaz mı geçecekler? Ukrayna-Rusya savaşında izlediğimiz denge politikasını nasıl sürdürecekler? ABD’nin talimatıyla Rusya karşısındaki blokta mı yer alacaklar? Bu bilinmezlikler bütün Türkiye’nin şu anda merak ettiği konular. Bunlarla alakalı herhangi bir şey söylediklerini duymadık. Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı, Türkiye’nin çıkarlarını mı, yoksa ABD’nin çıkarlarını mı ön planda tutacak?

Kılıçdaroğlu'na PKK seviniyor

Şu anda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sevinenlere bakınca kafalarda çok ciddi sorular oluşmuş durumda. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına FETÖ, PKK/YPG unsurları seviniyor. Ne kadar Türkiye düşmanı oluşum varsa Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda çok mutlular. Bu neyin habercisidir? Bu gerçekleri milletimiz engin feraseti ile mutlaka değerlendirecektir. İnşallah halkımızı Türkiye düşmanlarını mutlu edecek bir karar vermeyeceklerdir. Son yirmi senedir olduğu gibi.” Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler: Terörle mücadeleyi yapacaksınız?
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ