Terörle anılan Şenyayla artık doğaseverlerin kamp mekanı oldu

Terörle anılan Şenyayla artık doğaseverlerin kamp mekanı oldu

Genel 24.07.2025 15:32:19 0
Terörle anılan Şenyayla artık doğaseverlerin kamp mekanı oldu
Tarih: 24.07.2025 15:32 Güncelleme: 24.07.2025 15:32
Muş’un etkileyici doğasıyla öne çıkan Şenyayla’da kamp kuran doğaseverler "Terörsüz Türkiye" sürecine dikkat çekti.
Şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen doğaseverler, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla huzurun hakim olduğu Şenyayla’ya çıkarma yaptı. Genç Adımlar Derneği’nce organize edilen etkinlikte farklı meslek kollarından yaklaşık 30 kişilik grup, iki gün boyunca bölgede doğa yürüyüşleri ve çeşitli kamp aktiviteleri gerçekleştirdi. Yıllarca terör örgütünün barınma alanı olarak kullandığı bölge, devletin kararlı mücadelesi sayesinde yeniden halkın hizmetine sunulurken, doğaseverlerin kamp etkinliği bölgeye olan güvenin artmasına da katkı sağladı.
Genç Adımlar Derneği Başkanı Sedat Özcan, Türkiye’nin dört bir yanında sürdürülen huzur ve güven ortamına katkı sağlamak istediklerini belirterek, benzer etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Özcan, "Genç Adımlar Derneği olarak bu yıl Muş’un büyüleyici doğasıyla öne çıkan Şenyayla’da 30 kişilik bir gençlik kampı düzenledik. Katılımcılar arasında öğrenciler, memurlar ve çeşitli meslek gruplarından gençler yer aldı. Gündüz yaklaşık 10 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yaptık. Akşam ise kamp alanımıza dönerek çadırlarımızı kurduk, ateş başında sohbet ediyoruz. Herkes çok mutlu, doğayla baş başa olmak herkese iyi geldi. Amacımız, gençleri doğayla yeniden buluşturmak ve birlikte paylaşabilecekleri bir alan oluşturmak. Şenyayla’nın sessizliği, temiz havası, yıldızlı geceleri tarif edilemez bir huzur sunuyor. Bu kampı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Doğa atölyeleri, kültürel buluşmalar ve ekolojik farkındalık çalışmalarıyla Şenyayla’yı bir gençlik merkezi haline getirmek istiyoruz. Tüm doğa ve kamp tutkunlarını Şenyayla’ya davet ediyorum. Gerçekten görmeden anlaşılmaz, yaşanması gerekir" dedi.
Etkinliğe katılan Sevil Polat da bölgenin doğal güzelliğine hayran kaldığını ifade ederek, Şenyayla’nın artık huzur ve kardeşliğin sembolü haline geldiğini söyledi. Polat, "Ekiple birlikte Şenyayla bölgesine geldik. Yaklaşık 10 kilometre kadar yürüdükten sonra kamp alanına ulaştık. Çadırlarımızı kurduk. İlk defa arkadaşlarımla birlikte Şenyayla’yı gezmeye geldim. Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple buradayız. Kamp deneyimi yaşamak çok güzel bir duygu, herkese tavsiye ederim. Ortam oldukça güvenli. Muş’umuzun gözde yerlerini Genç Adımlar Derneği ile birlikte keşfediyoruz. Doğaseverleri bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. Ortam harika, herkesin deneyimlemesini isterim" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ