Terör Sevici Abdullah Zeydan’dan, Vanlılara Sağlık Alanında Büyük Kötülük!

Van Büyükşehir’in DEM’li, Hakkârili, hükümlü ve terör sevici Başkanı Abdullah Zeydan, şimdi de sahada kanser ve diş taraması yapılmasına, 112 sağlık istasyonlarının tamamlanmasına engel olmaya çalışıyor.

Van Haberleri 15.07.2024 15:00:00 1
Terör Sevici Abdullah Zeydan’dan, Vanlılara Sağlık Alanında Büyük Kötülük!
Tarih: 15.07.2024 15:42 Güncelleme: 15.07.2024 16:12

VAN POSTASI GAZETESİ / Ziya Türk’ün Haberi

Sağlık İl Müdürlüğü ile yapılan protokolleri yok saymaya ve iptal etmeye devam eden Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li Hakkârili ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, Vanlılara hizmet verilmesini engellemeye, Van’a büyük kötülük yapmayı sürdürüyor.

VANLININ SAĞLIK HİZMETİ ALMASINA ENGEL OLMAK İSTİYOR

Vanlı düşmanlığında ismini zirveye yazdıran DEM’li Hakkârili ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan, sahada kanser taraması, diş taraması, okullarda sağlık taraması yapılmasına, yeni yapılan 112 acil istasyonları ile acil vakalara ambulansların daha hızlı ulaşabilmesine engel olmaya çalışıyor.

SAĞLIK İLE İLGİLİ PROTOKOLLERE DOKUNMAMA SÖZÜ VERMİŞTİ!

Göreve geldiğinde Sağlık İl Müdürlüğü ile geçmişte yapılmış protokollere dokunmayacağını, o yöndeki hizmetlerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Van Büyükşehir’in DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, sözünün tam tersi uygulamalar yapmayı sürdürüyor.

ABDULLAH ZEYDAN SÖZÜNDE NEDEN DURMUYOR?

Verdiği sözün tam tersi uygulamalar yapan Abdullah Zeydan, sağlıklı toplum, sağlıklı çocuklar, sağlıklı gelecek çalışmalarının yapılmasına neden engel olmak istiyor? “Acaba seviciliğini yaptığı terör örgütünden talimat mı geldi?” sorusu akıllara geliyor.

MOBİL SAĞLIK TIRINI NEDEN GERİ İSTEDİ?

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Bekir Kaya döneminde teröristlere sağlık hizmeti de veren,  yaralı teröristlerin tedavisinde kullanıldığı bilinen mobil sağlık tırı, Vali Dr. Ozan Balcı döneminde mülkiyeti ile birlikte Sağlık İl Müdürlüğüne devredildi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetimi mülkiyeti devredilen mobil sağlık tırını geri istedi.

Acaba Bekir Kaya döneminde olduğu gibi teröristlere yeniden sağlık hizmeti verir duruma mı getirmek istiyorlar?

 

MOBİL SAĞLIK TIRI İLE ŞİMDİ NE YAPILIYOR?

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren mobil sağlık tırı ile sahada kanser taraması, diş taraması, genel muayene ve tetkikler yapılıyor.

Ayrıca deprem ve sel gibi büyük afetlerin yaşanması halinde sahada mobil sağlık istasyonu olarak aktif bir şekilde kullanılabiliyor.

Aylık ortalama 400 civarında kişinin taraması yapılabiliyor. Taraması yapılan kişilerde ortaya çıkan bulgulara göre ilgili polikliniklere yönlendirilerek tedavileri yapılıyor.

 

MOBİL SAĞLIK TIRINDA NELER VAR?

Adeta küçük bir hastane gibi tasarlanmış olan mobil sağlık tırında laboratuvar, röntgen cihazı, diş üniti, meme kanseri taraması için mamografi cihazı da bulunuyor.

 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLEN ARAÇLAR GERİ ÇEKİLDİ

Van İl Sağlık Müdürlüğüne meclis kararı ile tahsis edilen 8 araç, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde DEM’li üyelerin oyları ile tahsis kararı iptal edildi. İptal kararı ile birlikte araçlar geri çekildi.

TAHSİS EDİLEN ARAÇLARLA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPIYORDU?

Van İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen araçlarla köylerde ve kırsalda sağlık taramaları yapan ekiplerin transferi sağlanıyordu.

Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, tahsis edilen araçlarla Van’ın kırsalında kadınların sağlık ile ilgili bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için eğitim vermeye gidiyordu. Ayrıca kanser taraması da yapan ekipler, okullarda öğrencilere genel sağlık taraması da yapıyordu.

 

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONLARININ YAPIMINA ENGEL OLDU

Vali Dr. Ozan Balcı'nın Belediye Başkan Vekilliği yaptığı dönemde, Van İl Sağlık Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında Acil vakalara daha hızlı ulaşabilmek için farklı noktalarda 112 acil sağlık ekibi ve ambulanslarının konuşlandırılacağı, her biri yaklaşık 1 milyon 500 bin lira maliyeti olan 12 sağlık istasyonu yapımı başlamıştı.

Küçük Sanayi Sitesi, Organize Sanayi Bölgesi, Kevenli, Erciş, Erciş Yolu Üzeri, Özalp, Başkale yerlere yapımı planlanan 112 acil sağlık istasyonlarının Van merkezde olanların inşaatları yüzde 50-60 oranında yapılmış olmasına rağmen durduruldu.

 

ZEYDAN HASTALARA DAHA HIZLI ULAŞILMASINI İSTEMİYOR MU?

Abdullah Zeydan göreve gelir gelmez, yapımı sürdüren müteahhide “Yapımı durdur borcumuz var para ödemeyeceğiz” diyerek 112 acil sağlık istasyonlarının yapımını durdurdu.

Demek ki hastalara daha hızlı ulaşılması ve hayatlarının kurtarılması DEM’li hükümlü ve terör sevicisi Abdullah Zeydan’ı ilgilendirmiyormuş.

MOBİL İLETİŞİM ARACININ YAPIMINI DURDURDU

Cep telefonu kullanımı tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Van’da da yaygınlaştı. Neredeyse cep telefonu olmayan kimse kalmadı. Cep telefonları için olmazsa olmaz araç ise baz istasyonları.

Deprem gibi afetlerde baz istasyonları ya çalışmıyor, ya da yetersiz kalarak iletişim kesiliyor.

Mobil iletişim aracı 2011 yılında yaşanan Van depreminde de kullanıldı.

Yaşanması muhtemel deprem anında iletişim ve koordinasyonun kalbi durumundaki mobil iletişim aracının yenileme sözleşmesini fesheden Abdullah Zeydan, yenilemeyi durdurdu.

Abdullah Zeydan Vanlılara depremde ne haliniz varsa görün, ben Hakkâriliyim siz Vanlısınız mı demek istedi?

 

MOBİL İLETİŞİM ARACI BU HALDE

MOBİL İLETİŞİM ARACI NE İŞE YARIYOR?

Mobil iletişim aracının içinde mobil baz istasyonu var. Deprem bölgesi olan Van’da bir afet yaşanması durumunda tüm ilin iletişimini sağlayabilecek teknik cihazlar var.

Van Sağlık İl Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol ile mobil iletişim aracı içindeki cihazların, yaklaşık 800 bin liralık maliyetle günümüz şartlarına ve teknolojisine göre yenilenmesi söz konusuydu.

 

BU HALE DÖNÜŞECEKTİ

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Vanlı
15.07.2024 19:07:42
Gercek vanlıyı ayağa kaldırmasın geldiği yere geri sokarız

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem