Terör Örgütüne Ağır Darbe: Ankara ve İstanbul'da PKK/KCK Operasyonu

Ankara ve İstanbul'da Terörün Köküne Darbe: PKK/KCK'ya Yönelik Dev Operasyon!

Asayiş 25.10.2024 09:57:00 0
Terör Örgütüne Ağır Darbe: Ankara ve İstanbul
Tarih: 25.10.2024 10:00

İKİ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Ankara ve İstanbul'da PKK/KCK terör örgütünün faaliyetleri ve propagandasına karıştığı belirlenen şahıslara yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri, teröre geçit vermiyor.

ANKARA'DA 33 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında, örgütsel etkinliklere katıldıkları ve bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın şiddet eylemlerini öven propaganda yürüttükleri iddia edilen 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR DÜZENLENİYOR

Operasyonlar, şüphelilerin yakalanması ve adli makamlara sevk edilmeleri amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nün terörle mücadele ekiplerince eş zamanlı olarak başlatıldı.

İSTANBUL'DA DA OPERASYON: 44 ŞÜPHELİ TESPİT

İstanbul'da da benzer bir soruşturma yürütülüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK/KCK içerisinde faaliyet gösteren 44 kişiyi tespit etti. Bunların arasında molotoflu eylemler düzenlemeye çalışan genç örgüt mensupları da var.

YAKALAMA VE GÖZALTI SÜRECİ BAŞLATILDI

Yapılan soruşturmada ayrıca, terör örgütü tarafından alan eğitimi alan ve finansman sağlayan şahısların kimlikleri belirlendi. Polis ekiplerince düzenlenen operasyonlar sonucu 35 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonlar çerçevesinde diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.