Terör Belasına Bir Darbe: PKK Silahları Yakarken Umut Yeşeriyor

Irak Süleymaniye'de PKK'lı 30 kişilik grubun silahlarını imha etmesi, Türkiye'de uzun süredir beklenen "Terörsüz Türkiye" vizyonuna önemli bir adım oldu.

Politika 11.07.2025 22:05:00 0
Terör Belasına Bir Darbe: PKK Silahları Yakarken Umut Yeşeriyor
Tarih: 11.07.2025 22:09 Güncelleme: 11.07.2025 22:09

Irak Süleymaniye'de PKK'lı 30 kişilik grubun silahlarını imha etmesi, Türkiye'de uzun süredir beklenen "Terörsüz Türkiye" vizyonuna önemli bir adım oldu. DEM Parti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür telefonu ve gelecek umudu taşıyan açıklamaları, sürece yeni bir ivme kazandırdı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Gözetiminde Tarihi Anlar

Türkiye'nin 41 yıllık terör belasıyla mücadele sürecinde bugün önemli bir dönüm noktası yaşandı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) gözetiminde Irak'ın Süleymaniye kentinde, PKK'lı 15'i kadın 30 kişilik bir grup, ellerindeki silahları yakarak imha etti. Alanda örgüt elebaşlarından biri, hem Türkçe hem de Kürtçe mesajlar okudu. Bu tarihi anların ardından, İmralı heyetindeki DEM Partili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iletişime geçerek teşekkürlerini iletti.

Erdoğan'a Teşekkür ve Süreç Değerlendirmesi

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, terör örgütü PKK'lı bir grubun silahlarını imha etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür telefonu açtı. Görüşmede, "Terörsüz Türkiye" sürecinde atılan bu önemli adım ve sürecin genel durumu ele alındı. Buldan ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, bu sürece yaptıkları katkılar için teşekkürlerini sundu. Buldan, silahların yakılmasıyla birlikte sürecin başarıyla devam etmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı.

DEM Parti'den Geleceğe Yönelik Umut Dolu Açıklama

PKK'nın silah bırakmasını yerinde izleyen DEM Parti'li Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları imzalı sosyal medya açıklaması, geleceğe yönelik umutları daha da artırdı. 

“Yüzyıllık Tarihe Not Düşüldü”

Ortadoğu ve Türkiye'nin yüzyıllık tarihinde bir dönüm noktası yaşandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* "İmralı’dan 26 yıl sonra gelen görüntülü barış çağrısı, bu toprakların kadim ruhuna seslenişin en güçlü ifadesidir."
* "PKK’nin silah yakma töreniyle Kürt sorununun çözümü ve Demokratik Türkiye’nin inşası için yeni bir döneme giriliyor."
* "PKK’nin silahlara veda kararı, sadece Kürt meselesinin değil, Türkiye’nin tüm sorunlarının demokratik yollarla çözüleceğinin güvencesini ortaya çıkarmıştır."
* "PKK’lıların silahlara veda töreni demokratik, adil, eşit, özgür yaşama davettir. Bu tören halklarımızın geleceğe dair umudunu büyütmüştür."
* “Yüz yıllık acının sona erdiği, kardeşliğin zafer kazandığı günleri görme umudumuz artmıştır. Barış hepimizin ortak kazancıdır.”

Açıklamada ayrıca, bu sürecin tüm Anadolu halkının ortak mücadelesi olduğu vurgulanarak, demokratik dönüşümün her yurttaşın şahidi ve ortağı olacağı ifade edildi. Kazananın halklar, eşitlik, demokrasi ve barış olacağı vurgulanarak, sürecin onurla, sabırla ve inatla savunulacağı belirtildi. DEM Parti, 11 Temmuz 2025'te başlatılan silahsızlanma ve demokratik siyasete geçiş hamlesini yürekten selamlayarak, bu adımı sadece Kürt halkının özgürlük mücadelesinde değil, tüm Ortadoğu'nun barış arayışında yeni bir dönem başlatması açısından önemli gördüğünü vurguladı.

Son olarak, demokratik siyasal ve hukuki düzenlemeler yapılarak geleceğin demokratik Türkiye'si için adım atma ve demokratik siyaset mücadelesini büyütme zamanı olduğu ifade edildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ