Tercan’da Üretim Planlaması Ve Yeni Destekleme Modeli anlatıldı

Tercan’da Üretim Planlaması Ve Yeni Destekleme Modeli anlatıldı

Eğitim 21.09.2024 09:10:30 0
Tercan’da Üretim Planlaması Ve Yeni Destekleme Modeli anlatıldı
Tarih: 21.09.2024 09:10 Güncelleme: 21.09.2024 09:10
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, bitkisel ve hayvansal üretimi daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla Tercan ilçesinde “Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" toplantısı düzenledi.
Tercan’da “Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli"nin anlatıldığı toplantıya Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Özcan Tekin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Çelikkol, Tercan Ziraat Odası Başkanı Naci Yılmaz, konu uzmanları ve çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, dünyanın tarımsal üretimde önemli ülkelerinin iklim değişikliği, tarladan sofraya kadar gıda güvenliği, sürdürülebilirlik gibi uygulamaları dâhil, birçok konuda yeni normal dediğimiz etkenlere cevap vermeye çalıştığını ifade etti. İl Müdürü Şahin, “Biz de ülke olarak, Bakanlığımızın önderliğinde bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen yeni düzenlemeyle birlikte, Tarımda yeni bir dönem olan bitkisel üretim planlaması 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla hayata geçirildi. Birçok ilki barındıran bitkisel üretimde yeni destekleme modeli başladı” diye konuştu.
Tarımsal üretim planlamasının bundaki sonraki dönemlerinin en önemli girdisinin artık su olacağını kaydeden İl Müdürü Murat Şahin, “Tarımsal üretim açısından toprak ve suyun azalması ve kirlenmesi ile ne kadar büyük bir riskle karşı karşıya kaldığımızı görmekteyiz. Bakanlık olarak bu risklere; sürdürülebilir, verimli, kaliteli, kayıtlı ve yatırım yapılan bir sektörle cevap vermiş olacağız." Bu yıl şubat ayında hayvancılık yol haritası da hazırlanarak uygulamaya kondu. Başta hayvan hastalıkları ile mücadele edilecek. Hem büyük başta hem de küçükbaşta daha verimli sürü oluşumu sağlanacak. Ari işletmelere, genç ve kadın üreticilerimize ilave destekler verilecek. Sınırlama olmaksızın üretilen her buzağı, oğlak ve kuzuya destek ödemesi yapılacak. Verilen tarımsal kredileri tamamen üretim planlamasına odakladık. Hibe programları, sözleşmeli üretim, kayıtlılık, tarım sayımı, işlenmeyen arazilerin tarımsal üretime kazandırılması gibi konuları üretim planlamasının en önemli başlıkları olarak ortaya koyduk” diye konuştu.
İl Müdürü Murat Şahin konuşmasını, “Bitkisel üretim planlamasında yer alan üreticilerimiz, hangi havzada, hangi ürünü ekerse nasıl bir destek alacağını bugünden itibaren önümüzdeki 3 yıl boyunca biliyor olacak. Stratejik ürünlere ilave planlama desteği yine ilk kez bu modelde gerçekleştirilmiş olacak. Destek tutarlarının girdi maliyetleri baz alınarak belirlenmesi ve değişime göre güncellenmesi bu modelde söz konusu olacak” diye sürdürdü.
Toplantıda daha sonra Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Özcan Tekin ve konu uzmanları tarafından planlı üretim ve yeni destekleme modelinin işleyişi çiftçilere anlatıldı. Toplantıda işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesi hususunda da çiftçiler aydınlatıldı.
Toplantının serbest bölümünde ise Tercanlı çiftçilerin, planlı üretim ve yeni destekleme modeli hakkındaki soruları cevaplanarak, istek ve talepleri dinlendi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ