Tendürek Dağı eteklerinde sinema keyfi

Tendürek Dağı eteklerinde sinema keyfi

Genel 11.09.2025 16:01:09 0
Tendürek Dağı eteklerinde sinema keyfi
Tarih: 11.09.2025 16:01 Güncelleme: 11.09.2025 16:01
Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Kuşburnu köyü unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Diyadin Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen açık hava sineması etkinliği, yıllarca terörle anılan Tendürek Dağı eteklerinde barışın, kardeşliğin ve kültürel birlikteliğin sembolü oldu.

Huzur dolu bir akşam
Köy meydanına kurulan dev ekran önünde toplanan yüzlerce genç, çocuk ve vatandaş, sinemanın keyfini gökyüzünün yıldızları altında çıkardı. Bölge halkı, yıllardır terör olaylarının gölgesinde yaşadıkları topraklarda bu kez huzur, güven ve mutluluk içinde bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.
Etkinlik boyunca çocukların neşesi, gençlerin coşkusu ve büyüklerin mutluluğu bir araya gelerek unutulmaz kareler oluşturdu. Gençlik Merkezi yetkilileri, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunarak etkinliğe renk kattı.

’Terörsüz Türkiye’nin yansıması
Yıllar boyunca adı terörle anılan Tendürek Dağı, artık kültürel etkinliklerle gündeme geliyor. Açık hava sineması etkinliği, ’Terörsüz Türkiye’ hedefinin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi. Bölge halkı, terörün karanlık günlerinden kurtulmuş olmanın mutluluğunu dile getirirken, sinema etkinliğini ’barışın, huzurun ve güvenliğin zaferi’ olarak yorumladı.
Katılımcılardan biri duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Bir zamanlar korkuyla baktığımız Tendürek Dağı’nın eteklerinde şimdi çocuklarımızla film izliyoruz. Bu bizim için bir hayalden öte, ‘Terörsüz Türkiye’nin gerçek yüzüdür"
Etkinliği organize eden Diyadin Gençlik Merkezi yetkilileri ise, bölge gençlerine yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti. Yetkililer, "Tendürek Dağı yıllarca terörle anıldı. Bugün burada gördüğümüz manzara ise ‘Terörsüz Türkiye’nin en güzel tablosudur. Gençlerimiz, kültür ve sanatla büyüyecek, ülkemizin geleceğini umutla şekillendirecek" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan teşekkür
Köy halkı ve etkinliğe katılan vatandaşlar, devletin güvenlik mücadelesi sayesinde bölgede sağlanan huzur ortamından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, "Tendürek Dağı artık korkunun değil, huzurun adı oldu. Terörsüz Türkiye için verilen mücadeleyi her gün kendi yaşamımızda hissediyoruz. Bu tür etkinliklerin köylerimizde yapılması, hem birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor hem de bizlere büyük moral veriyor" dedi.

Tendürek’ten Türkiye’ye mesaj
Tendürek Dağı eteklerinde gerçekleştirilen bu sinema gecesi, sadece bir kültürel etkinlik değil, aynı zamanda tüm Türkiye’ye verilmiş güçlü bir mesaj oldu. Huzurun, güvenliğin ve barışın hâkim olduğu bölgede gerçekleştirilen etkinlik, ’Terörsüz Türkiye’ vizyonunun halkın günlük yaşamına nasıl yansıdığını gözler önüne serdi.
Etkinlik, bölge halkının gönlünde derin bir iz bırakırken, Tendürek Dağı artık terörle değil; sinema, kültür ve birliktelikle anılmaya başladı. Bu tablo, terörsüz bir Türkiye’nin mümkün olduğunu ve milletin birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla baktığını bir kez daha gösterdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ