Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı

Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı

Kültür Sanat 15.08.2024 10:52:55 0
Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı
Tarih: 15.08.2024 10:52 Güncelleme: 15.08.2024 10:52
Elazığ’da 9 yıldır uluslararası yayın yapan Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı. Dergide 52 yazar-şair bir araya gelerek kelimelerin gücü ile savaşa dur demek çağrısında bulundu.
İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye yönelik destek etkinlikleri dünyanın dört bir tarafından devam ederken, Elazığ’da da çeşitli programlarla saldırılar protesto ediliyor. Bu çerçevede 9 yıldır uluslararası yayın yapan Telmih dergisi, 31. sayısında ’Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı. Ülke genelinde 52 yazar-şair bir araya gelerek kelimelerin gücü ile savaşa dur demek çağrısında bulundu. Çocukların ağladığı bir dünya hiç kimseye fayda etmeyeceğini ifade eden derginin Genel Yayın Yönetmeni Talat Özer, insanlığın yüzünü güldürebilmek için çocukların yüzünün gülmesi ve savaş sona ermesi gerektiğini kaydetti.

’’Bu bir toplumun davası değil, dünyanın bir mücadelesi’’
Neşrettikleri derginin son sayısında savaşa dur demek için yazdıklarını dile getiren Talat Özer, ’’İnsanlık adına kültür, sanat ve edebiyat adına çalışmalar sürdürüyorum. Bu çalışmalarımız ile birlikte insanlığa ses olmayı amaçlıyoruz. Telmih dergimizin 31. sayısı ise Filistin armağanı olarak çıktı. Şairlerimiz, yazarlarımız ve sanatçılarımız ile birlikte mısraların dili ve kelimelerin özü ile savaşa dur demek istedik. Bugün itibariyle 300 günü aşan bir savaş serüveni var. Çocuklar ölüyor. Annelerin gözlerindeki yaş artık kurumaya başladı. Bu savaşı durdurabilmek ve barışın gelebilmesi için bizler kalemimizi elimize almak istedik. Bu bir toplumun davası değil, dünyanın bir mücadelesi. Dünya artık bu savaşın bitmesini istiyor. Kültürel olarak da bizler şiirlerimiz ve yazılarımız ile düşünsel olarak dünyaya seslenmek istiyoruz’’ dedi.
Elde edecekleri gelir ile Filistinli çocuklara destek olacaklarını ifade eden Özer, ’’Filistin’de artık çocuklar ölmesin, annelerin gözünden artık yaşlar düşmesin ve bu savaş artık son bulsun istiyoruz. Dergimizi 52 yazarla sayımızı neşrettik. Eserlerini bizlere sunan değerli yazar ve şairlerimize de teşekkür ediyoruz. Biz buradan elde ettiğimiz gelirle Filistinli çocuklara destek olmak istiyoruz. Çünkü çocuğun güldüğü dünyada bahar her zaman erken gelir ve biz buna inanıyoruz’’ diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ