Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı

Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı

Kültür Sanat 15.08.2024 10:52:55 0
Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı
Tarih: 15.08.2024 10:52
Elazığ’da 9 yıldır uluslararası yayın yapan Telmih dergisi 31. sayısında ‘Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı. Dergide 52 yazar-şair bir araya gelerek kelimelerin gücü ile savaşa dur demek çağrısında bulundu.
İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye yönelik destek etkinlikleri dünyanın dört bir tarafından devam ederken, Elazığ’da da çeşitli programlarla saldırılar protesto ediliyor. Bu çerçevede 9 yıldır uluslararası yayın yapan Telmih dergisi, 31. sayısında ’Filistin’ özel başlığıyla yayımlandı. Ülke genelinde 52 yazar-şair bir araya gelerek kelimelerin gücü ile savaşa dur demek çağrısında bulundu. Çocukların ağladığı bir dünya hiç kimseye fayda etmeyeceğini ifade eden derginin Genel Yayın Yönetmeni Talat Özer, insanlığın yüzünü güldürebilmek için çocukların yüzünün gülmesi ve savaş sona ermesi gerektiğini kaydetti.

’’Bu bir toplumun davası değil, dünyanın bir mücadelesi’’
Neşrettikleri derginin son sayısında savaşa dur demek için yazdıklarını dile getiren Talat Özer, ’’İnsanlık adına kültür, sanat ve edebiyat adına çalışmalar sürdürüyorum. Bu çalışmalarımız ile birlikte insanlığa ses olmayı amaçlıyoruz. Telmih dergimizin 31. sayısı ise Filistin armağanı olarak çıktı. Şairlerimiz, yazarlarımız ve sanatçılarımız ile birlikte mısraların dili ve kelimelerin özü ile savaşa dur demek istedik. Bugün itibariyle 300 günü aşan bir savaş serüveni var. Çocuklar ölüyor. Annelerin gözlerindeki yaş artık kurumaya başladı. Bu savaşı durdurabilmek ve barışın gelebilmesi için bizler kalemimizi elimize almak istedik. Bu bir toplumun davası değil, dünyanın bir mücadelesi. Dünya artık bu savaşın bitmesini istiyor. Kültürel olarak da bizler şiirlerimiz ve yazılarımız ile düşünsel olarak dünyaya seslenmek istiyoruz’’ dedi.
Elde edecekleri gelir ile Filistinli çocuklara destek olacaklarını ifade eden Özer, ’’Filistin’de artık çocuklar ölmesin, annelerin gözünden artık yaşlar düşmesin ve bu savaş artık son bulsun istiyoruz. Dergimizi 52 yazarla sayımızı neşrettik. Eserlerini bizlere sunan değerli yazar ve şairlerimize de teşekkür ediyoruz. Biz buradan elde ettiğimiz gelirle Filistinli çocuklara destek olmak istiyoruz. Çünkü çocuğun güldüğü dünyada bahar her zaman erken gelir ve biz buna inanıyoruz’’ diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem