Teknofest 2025’te Atatürk Üniversitesi, teknoloji ve bilim tutkunlarıyla buluşuyor

Teknofest 2025’te Atatürk Üniversitesi, teknoloji ve bilim tutkunlarıyla buluşuyor

Bilim ve Teknoloji 17.09.2025 16:27:35 0
Teknofest 2025’te Atatürk Üniversitesi, teknoloji ve bilim tutkunlarıyla buluşuyor
Tarih: 17.09.2025 16:27 Güncelleme: 17.09.2025 16:27
Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2025, bu yıl 12’nci kez milyonlarca teknoloji meraklısını bir araya getiriyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen festival, 58 ana kategori ve 138 alt kategoride gerçekleştirilecek yarışmalarla bilim ve teknolojinin en heyecan verici örneklerini sergiliyor.
Atatürk Üniversitesi, bu yıl da paydaş kurumlar arasında yer alarak festivalde O-4 numaralı standında teknoloji severleri ağırlıyor. Üniversite bünyesindeki Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAYTAM), İlaç, Aşı ve Biyoteknoloji Enstitüsü, Açık ve Uzaktan Öğretim Merkezi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ile Bilim İletişim Ofisi, ziyaretçilere eğitimden sağlığa, iletişimden biyoteknolojiye kadar geniş bir yelpazede bilgi ve deneyim aktarıyor.
Çocuk atölyeleri, VR deneyimleri, refleks ölçüm testleri ve üniversite tarafından geliştirilen İHA ve drone ürünlerinin tanıtımı, Atatürk Üniversitesi standında yoğun ilgi gören etkinlikler arasında öne çıkıyor. Katılımcılara hem öğretici hem de eğlenceli bir deneyim sunan stant, festival boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Rektör Hacımüftüoğlu: "Teknofest, gençlerimizin hayal güçlerini gerçeğe dönüştürmelerine fırsat sunan çok değerli bir etkinlik"
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, TEKNOFEST’in bilimi, teknolojiyi ve yenilikçi fikirleri bir araya getiren en önemli organizasyonlardan biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Üniversitemiz, akademik ve bilimsel birikimini ulusal ve uluslararası platformlarda paylaşmayı önemsiyor. TEKNOFEST, gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini artıran, hayal güçlerini gerçeğe dönüştürmelerine fırsat sunan çok değerli bir etkinliktir. Atatürk Üniversitesi olarak biz de bilim, eğitim ve teknolojiyi bir araya getirdiğimiz standımızda, katılımcılara hem öğretici hem de ilham verici bir ortam sunuyoruz. Tüm ziyaretçileri standımıza davet ediyor, bu büyük teknoloji şöleninde birlikte geleceği keşfetmeye çağırıyoruz."
Festival süresince O-4 numaralı stantta yer alan Atatürk Üniversitesi, bilim ve teknolojinin ışığında geleceğin şekillenmesine katkı sunmaya devam edecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ