Teknik Bilimler MYO, çeşitli etkinlikler ile güz dönemini taçlandırdı

Teknik Bilimler MYO, çeşitli etkinlikler ile güz dönemini taçlandırdı

Genel 29.01.2025 16:37:08 0
Teknik Bilimler MYO, çeşitli etkinlikler ile güz dönemini taçlandırdı
Tarih: 29.01.2025 16:37 Güncelleme: 29.01.2025 16:37
Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü, 2024-2025 güz dönemini birbirinden özel etkinlik ve sergilerle tamamladı.
Öğrenciler, derslerde edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökerek geleneksel sanatları modern yaklaşımlarla harmanladı. Sergilenen eserler, bölümdeki eğitimin kalitesini ve öğrencilerin yeteneklerini gözler önüne serdi.
Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hayrunnisa Nadaroğlu’nun liderliğinde, Öğr. Gör. Aydan Akkök tarafından verilen uygulamalı eğitimlerle öğrenciler, geleneksel el sanatlarına yenilikçi bir soluk kazandırdı. Ebru, çini, minyatür ve hat gibi alanlarda hazırlanan eserler hem kültürel mirası yüceltme hem de sanata çağdaş bir yorum getirme hedefini başarıyla yansıttı.
Prof. Dr. Hayrunnisa Nadaroğlu: “Kültürel Mirasımızı Yaşatmak Öncelikli Görevimizdir”
Öğrencilerin yoğun emek verdiği çalışmaları değerlendiren Prof. Dr. Nadaroğlu, geleneksel el sanatlarının Türk kültüründeki yerinin önemine vurgu yaptı. Nadaroğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geleneksel el sanatlarımız, geçmişle bugün arasındaki en güçlü bağlardan biridir. Öğrencilerimizin, bu değerleri geleceğe taşımak için büyük bir özveriyle çalıştığını görmek bizleri gururlandırıyor. Bu sergiler, onların yeteneklerini geliştirmeleri için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Çalışmalarıyla bizlere ilham veren öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.”
Görsel ve Uygulamalı Eğitimle Gelen Başarı
Öğr. Gör. Aydan Akkök liderliğinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları, öğrencilerin hayal güçlerini sanata dönüştürdüğü bir platform sağladı. Akkök, derslerde verilen eğitimin uygulamalı olarak hayata geçirildiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Geleneksel sanatların yaşatılması ve bu mirasın çağdaş dünyada yer bulması için öğrencilerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Sergilerde ortaya çıkan ürünler, onların hem öğrenme süreçlerini hem de farklı düşünce becerilerini geliştirdiğini gösteriyor. Her biriyle gurur duyuyorum.”
Sanatseverlerden Yoğun İlgi
Sergilenen eserler hem öğrenciler hem de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Geleneksel Türk motifleri ve el sanatlarının modern yorumlarıyla hazırlanan eserler, sanatseverlerden tam not aldı. Sergilerde ayrıca, öğrencilerin dönem boyunca üzerinde çalıştığı kişisel projelere de yer verildi.
Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Geleneksel El Sanatları Bölümü, düzenlediği etkinliklerle hem öğrencilere eşsiz bir öğrenme deneyimi sundu hem de kültürel mirası koruma misyonunu başarıyla yerine getirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ