TEGV'nin Ateşböceği Öğrenim Birimi Van'daki Çocukları Bilim ve Sanatla Buluşturuyor!

Çocuklar eğlence ile öğreniyor: TEGV Ateşböceği birimi Van'da faaliyetlerine devam ediyor.

Van Haberleri 18.09.2024 11:13:00 0
TEGV
Tarih: 18.09.2024 11:15

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Ateşböceği Öğrenim Birimi, Van Hacı Ömer Sabancı İlkokulu ve Ortaokulunda çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Etkinlik döneminde çocuklar, sanat, spor, bilim ve teknoloji gibi çeşitli alanlardaki aktivitelerle eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.

EĞLENCELİ EĞİTİM İLE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZIRLANIYOR

TEGV'in İş Bankası iş birliğiyle hayata geçirdiği Ateşböceği Öğrenim Birimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle öğrencileri ağırlıyor. Çeşitli atölye çalışmaları ve eğitim etkinlikleri ile hem oyun oynayan hem de yeni bilgiler öğrenen çocuklar, keyifli vakit geçiriyor. Eğitim programı kapsamında matematikten sanata, fen bilimlerinden bilişime kadar pek çok ders alanında çocukların ilgisini çeken ve öğrenme süreçlerine katkı sağlayan içerikler sunuluyor.

TEGV ATEŞBÖCEĞİ, MULTİDİSİPLİNER ÖĞRENME MODELİ İLE FARK YARATIYOR

Necat Şimşek, TEGV Ateşböceği Öğrenim Birim Yöneticisi, yaptığı açıklamada eğitim merkezinin farklı disiplinlerden oluşan ve çocukların problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme becerilerini geliştiren atölyelerle donatıldığını belirtti. Etkinliklerin, vakfın geniş gönüllü ağı tarafından desteklendiğini ve yeni dönemde Hacı Ömer Sabancı İlkokulu ve Ortaokulu'nda devam edeceğini açıkladı.

TEGV, EĞİTİME ADANMIŞ BİR HAYATIN ESERİ

1995 yılında, eğitimin önemine inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin katkılarıyla kurulan TEGV, Türkiye'nin eğitim alanındaki en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldi. Vakıf, özellikle ilk öğretim çağındaki çocuklara, okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vererek ülkemizin geleceği için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi