Tecde Mahallesi’nde "Vatandaş soruyor, başkan cevaplıyor" toplantısı

Tecde Mahallesi’nde "Vatandaş soruyor, başkan cevaplıyor" toplantısı

Politika 12.05.2025 15:46:09 0
Tecde Mahallesi’nde
Tarih: 12.05.2025 15:46 Güncelleme: 12.05.2025 15:46
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Tecde Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda vatandaşlarla buluşarak sorunları dinledi, yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Başkanlar, çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla taleplerin yakından takip edileceğini vurguladı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmak amacıyla düzenlenen "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor" toplantıları kapsamında Tecde Mahallesi sakinleriyle buluştu. Toplantıda Malatya ve Yeşilyurt’ta ki yatırımların yanı sıra Tecde Mahallesi için planlanan hizmetler ele alındı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, vatandaşlardan gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Oldukça verimli geçen toplantıda vatandaşlar, altyapı, ulaşım, çevre düzenlemesi, sosyal hizmetler ve diğer yerel konularda sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Toplantıda MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ile Malatya’da alt ve üst yapı yatırımlarında bulunan kamu ve kurumların yetkilileri de hazır bulundu.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in Malatya ve Yeşilyurt’un sorunlarından kurtulması için taşın altına ellerini koyduklarını, iletilen taleplerinde çözüme kavuşacağına inandıklarını söyledi. Mahalle toplantılarını önemsediklerini ifade eden AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Yeşilyurt İlçesine alt yapı yatırımları için sağlanan 2 Milyar TL. kaynaktan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise konuşmasında mahalle ziyaretlerinin ve doğrudan iletişimin önemine vurgu yaparak, "Vatandaşlarımızla bir araya gelmek, doğrudan onların sesini duymak bizim için çok kıymetlidir. Belediyeciliğin temelinde şeffaflık ve katılımcılık vardır. Bizlerde ilçemize bu anlayışla hizmet ediyoruz. Mahallelerimizi tek tek gezerek vatandaşlarımızı dinliyor, sorunlara birlikte çözüm arıyoruz. Bu tür buluşmalarla hem sorunları daha hızlı çözebiliyoruz hem de birlikte daha yaşanabilir bir şehir inşa ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanı sıra alt ve üst yapı yatırımlarında bulunan kamu ve kurumlarımızın yetkilileriyle birlikte gerçekleşen toplantılarımızdan üst seviyede yararlanıyoruz. Vatandaşlarımızla bire bir iletişim, yeni yatırımların kapısını aralamaktadır. İletilen taleplerin çözüme kavuşmasını yakından takip ediyoruz. Tecde mahallemizin her yönden gelişimi ise ilçemizin bugünü ve yarınları adına önemlidir. Bu bölgemizin sorunlarına kalıcı çözümler getireceğiz" diye konuştu.

Mahalle toplantılarının verimli ve faydalı geçtiğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, "Hemşerilerimizle birlikte hareket ederek, şehrimizin ayağa kalkması için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ toplantılarıyla vatandaşlarımızı dinliyor ve kalıcı çözümler getiriyoruz. Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla şehrimize hizmet ediyoruz. Bizler "en son vatandaşımız kalıcı konutuna, en son esnafımızda kalıcı işyerine geçene kadar dur durak bilmeden çalışacağımızın" sözünü verdik. Bu sözü yerine getirmek içinde 7/24 sahadayız. Karamsarlık ve umutsuzluk bizlerde asla olmadı, olmayacakta, buna emin olun. Omuzlarımıza yüklenen ağır sorumluluğun farkındayız. Cumhurbaşkanımız bize güvendi, vatandaşlarımızda bize umut bağladı. Bizlerde bu sorumluluk duygusuyla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tek tek söz alan mahalle sakinleri, taleplerini ilettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ