TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz: “Bingöl’de keşfedilen demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım öngörülüyor"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz: “Bingöl’de keşfedilen demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım öngörülüyor"

Politika 4.12.2022 13:44:00 0
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz: “Bingöl’de keşfedilen demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım öngörülüyor
Tarih: 04.12.2022 13:44 Güncelleme: 04.12.2022 13:44
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de keşfedilen 300 milyon tonluk demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım yapılacağını ve doğrudan bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. Kentte basın mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz, Türkiye’nin 2023 sonrasında da büyümeye devam edeceğinin altını çizdi. Yılmaz, “2023 ve sonrasında da Türkiye büyümeye devam edecek. Türkiye belirli bir eşiğe gelmiş durumda. Bu eşiği atlamamız gerekiyor. Gelişmekte olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine geçmemiz gerekiyor. Tabiri caizse birinci ligi yakalamamız lazım. Bunun çabası içindeyiz. 2023 sonrasında artık 2053’ü, 2071’i tartışan bir Türkiye olacak. Savunma sanayisinden sağlık endüstrilerine, yazılımdan gıda sektörüne birçok alanda yeni hamlelerle, yeni teknolojilerle nitelikli insana ve bilgiye dayalı bir ekonomik yapı inşa ederek inşallah gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi alacağız. Bu bir süreç ve kolay değil, yapısal dönüşüm hemen sağlanmıyor ama Türkiye emin adımlarla daha gelişmiş bir ülke olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.

“Nitelikli insan ve sermaye göçü azalıyor”
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sağlanan huzur ortamıyla birlikte nitelikli insan ve sermaye göçünün azaldığına dikkat çeken Yılmaz, “Topyekun bunu yaparken bölgeler arasındaki dengesizlikleri giderme noktasında yine Türkiye son dönemlerde çok önemli başarılar sergiliyor. Bizim yaşadığımız bölge doğu ve güneydoğu son dönemlerde en dinamik bölgelerden. Özellikle huzur ve güven ortamının pekişmesiyle birlikte yatırım ortamı da iyileşmiş durumda. Daha çok turist bölgemizi ziyaret ediyor, daha çok yatırımcı geliyor. Bölgede daha fazla insan yaşamayı tercih ediyor. Nitelikli insan ve sermaye göçü azalıyor. Dolayısıyla bölgemizde de ciddi bir hamle var. Bunun en güzel örneklerinden biri tanesi de Bingöl diye düşünüyorum" dedi. Bir süt firmasının Bingöl’e yatırım yaptığını anlatan Yılmaz, "Gerçekten Bingöl’ün kaderini etkileyecek ölçekte bir yatırım. Doğrudan istihdamın ötesinde, dolaylı etkileriyle çok ciddi bir yatırım gerçekleşti. 50 bin insanın göç etmesine engel olan, kalan nüfusun da 3’te 1 oranında gelirini arttıran bir projeden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bingöl’de keşfedilen demir rezervi ile birlikte 550 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağının öngörüldüğünü aktaran Yılmaz, “Bingöl, son dönemlerde çok büyük bir yatırım daha kazanmak üzere. Bu da demir cevheri ile ilgili. Belirli bir süredir sondaj çalışmaları yürütülüyordu. En son müjdeli haberleri aldık diyelim. 300 milyon ton şu an itibarıyla keşfedilmiş bir demir cevheri rezervi. 550 milyon dolar ilk aşamada bir yatırım öngörülüyor. Bingöl’de bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım olacak. Doğrudan bin kişiye istihdam sağlayacak, dolaylı olarak da çok büyük etkileri olacak bir proje. Bu alanda da heyecanla bekliyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ