TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye hedefliyoruz”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye hedefliyoruz”

Politika 23.07.2023 19:36:13 0
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye hedefliyoruz”
Tarih: 23.07.2023 19:36 Güncelleme: 23.07.2023 19:36
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeniden güçlü, büyük Türkiye istikametinde yürürken; sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye hedefliyoruz. Her alanda güçlü olmak zorundayız. Bunun için sivil toplumunun gücünü fevkalade önemsiyoruz.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum Kongresi’nin 104. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde geldiği Erzurum’da STK temsilcileri ve iş insanlarıyla buluştu. Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları ve İş İnsanları Buluşması’nın açılış konuşmasını Erzurum Valisi Okay Memiş yaptı. Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin büyük bir millet ve devlet olduğunu vurgulayarak, “Tarihimiz zenginliklerle iftihar edebileceğimiz birçok altın sayfalarla doludur. Bu milletin köklerini oluşturan bu büyük zenginliklerden istifade ederek ileriye doğru yürümek mecburiyetimiz var. Geçmişte yaşadığımız iftihar ettiğimiz büyük olayları sadece tarihsel bir takım gelişmeler ya da destansı bir takım anlatımlar içerisinde görmek ve okumak yerine, örneğin Erzurum Kongresi’nde olduğu gibi sadece bir tarih olarak anlamak yerine anlatmak, oradan dersler çıkarılarak da ileriye doğru gitmek zorundayız. Onun için diyoruz ki, tam da büyük bir momentum yakaladığımız büyük bir ivme yakaladığımız ikinci asrımızın Cumhuriyetimizin ikinci asrının başında çok daha hazırlıklı çok daha nitelikli adımlar atmak mecburiyetindeyiz. Bunun için önümüze koyacağımız yeni yöneldiğimiz yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde yürürken; sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’nin yüzyılı haline getirmek, her alanda güçlü olmak zorundayız. Bunun için sivil toplumunun gücünü fevkalade önemsiyoruz.” dedi.

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’nin önündeki büyük hedefleri gerçekleştirmesi sadece kamudan beklenecek bir iş değildir. Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarımızın her birisinin kendi alanında öncü olması, kendi alanındaki faaliyetlerini lider olması ve bölgeye katkı sunmak için bu yarışın bir parçası olması şarttır. Omuz omuza daha güçlü bir Türkiye’yi kurabilmek için mücadele edeceğiz. Türkiye yüzyılı hedefleri noktasında istikamet üzere yan yana omuz omuza yöneleceğiz. Türkiye’nin o anlamda en temel ihtiyaçlarından birisi toplumsal bütünleşme ve toplumsal olarak farklılıklarımızı göz ardı etmeksizin farklılıklarımızı bütünleştirici bir güç olarak kullanabilmeliyiz. 85 milyonun içerisinde çok farklı düşünceler olabilir. Herkes farklı yaşam tarzı içerisinde bu ülkenin eşit ve özgür yurttaşları olarak yaşayacak ama hiç kimsenin bu ülkenin birlik ve beraberliğini bu milletin bir bütün olarak ileriye doğru yürümesini engelleyecek herhangi bir çalışma içerisinde olması müsaade edilebilir.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Filede Elazığ Belediyespor fırtınası esiyor


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor 3’te 3 yaptı


Van Spor

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ