Tatvanlı öğrencilerden ünlü ressamlara taş çıkartacak eserler

Tatvanlı öğrencilerden ünlü ressamlara taş çıkartacak eserler

Genel 15.06.2024 12:44:14 0
Tatvanlı öğrencilerden ünlü ressamlara taş çıkartacak eserler
Tarih: 15.06.2024 12:44 Güncelleme: 15.06.2024 12:44
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde öğrencilerin yapmış olduğu resim sergisi yoğun ilgi gördü.
Tatvan’ın Benekli Ortaokulu öğrencilerinin görsel sanatlar dersinde 4 yılda aldıkları eğitim sonucunda yılsonunda sergiledikleri hünerler adeta ünlü ressamlara taş çıkarttı. 300 öğrencinin yaklaşık 4 yılda yapmış olduğu eserlerin sergilendiği resim sergisinin açılışına Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Tatvan İlçe Jandarma Komutanı Aytunç Tayfur, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve kurum amirleri de katıldı. Sergiyi gezen Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve beraberindeki heyet, eserleri hayranlıkla gözlemledi. Sergiyi gezen Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve beraberindeki heyet, köylülerin, velilerin ve öğretmenlerin yapmış oldukları yöresel yemekleri tattıktan sonra hatıra fotoğrafı çekilip ayrıldılar.
Nitelikli bir resim sergisi olduğunu ifade eden Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, “Benekli Ortaokulunda yılsonu etkinlikleri çerçevesinde bugün burada Kaymakamımızın teşrifleriyle açılışını yaptığımız resim sergisini ziyaret ettik. Hakikatten de öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizle birlikle çok güzel bir emek ortaya koymuşlar. Çok nitelikli bir resim sergisini gezdik. Daha sonrasında da yine yöresel yemekleriyle ilgili bir çalışmaya katıldık. Yöresel yemekleri tanıtmak adına bir çalışma yapmışlar arkadaşlarımız. Bugün burada bu çalışmaya katılmaktan çok onur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Toplamda 300 öğrencinin eserlerinin olduğunu söyleyen Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeliha Kılıçoğlu, “Bugün bir süreç sergisi düzenledik. 4 yıldır bu okulda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışmaktayım. 4 yıllık süreçte öğrencilerimizle belli başlı çalışmalar yaptık. Bugün de burada bir konsept kurup bu eserleri sergilemek istedik. Toplamda 300 öğrenciyle çalıştık ve mezun olan öğrencilerimizin de eserleri var” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ