Tatvanlı kadınlar şehrin stresini filografi sanatıyla atıyor

Tatvanlı kadınlar şehrin stresini filografi sanatıyla atıyor

Genel 16.12.2022 10:52:50 0
Tatvanlı kadınlar şehrin stresini filografi sanatıyla atıyor
Tarih: 16.12.2022 10:52 Güncelleme: 16.12.2022 10:52
Bitlis’in Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde açılan filografi kursunda kadınlar çiviyi sanata dönüştürüyor.
Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü birbirinden farklı alanda verdiği kurslarla kadınları sosyalleştirmeye devam ediyor. Aile Destek Merkezinde (ADEM) kadınlara yönelik açılan filografi kursunda kursiyerler çiviyle birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor. Şehrin stresini filografi kursunda atan kursiyerler; çivi çakma, tel tutma, tel örme ve desen çıkarma teknikleri öğrenerek sabırla ördükleri tellerle el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarıyor. Çıkarttıkları eserleri satışa sunarak aile bütçesine katkı sağlayan kadınlar, aynı zamanda kursun terapi niteliğinde olduğunu söylüyor.

“Buraya gelenler terapiye gitmiş gibi hissediyor”
Kursa daha çok gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Usta Öğretici Semra Aykan, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak aile destek merkezinde kurs veriyoruz. Katılım çok güzel. 17 kursiyerim var. İlk olarak tahtamızı hazırlayıp desenimizi ve kumaşımızı hazırlıyoruz. Aşama aşama montalama yaparak çalışmalara geçiyoruz. İlk olarak çivi çakımı ile başlıyoruz. Çivi çakımı bittikten sonra tel sarımına geçiyoruz. Aşama aşama işlerimiz çıkıyor. Meşakkatli uzun iş ama sonucunda güzel işler çıkıyor. Hem kafa dağıtmak için çok güzel bir kurs ve buraya gelenler terapiye gitmiş gibi hissediyor. Filografi gerçekten çok güzel. Kursiyerlerimizin bir sıkıntısı varsa terapi amaçlı çakım yapıyor. Sonuç çok da iyi çıkıyor. Gençler daha çok ilgi gösteriyor. Çünkü gürültülü bir çalışma. Yaşlı ve orta yaştaki kursiyerlerimiz gürültüye çok dahil olamıyorlar. O yüzden genç kesim daha çok tercih ediyor. Malzemeleri ADEM karşılıyor. Öğrenciye malzeme veriyoruz bir kendilerine bir de kuruma yapıyorlar. Kendilerine yaptıkları tamamen kişisel satışa yönelikte olabiliyor. Siparişleri olursa satıyorlar” diye konuştu.
Kursta yeni yeni şeyler öğrendiğini söyleyen Gülşen Gökren ise “2 yıldır kursa geliyorum. Filografi kursuna ilk geldiğimiz zaman hiçbir şey bilmiyorduk. Şimdi gün geçtikçe kendimizi daha iyi alıştırıyoruz ve daha hızlı öğreniyoruz. Hediyelik ürünler veriyoruz. Kendi evimize ve kursa yapıyoruz. Çok güzel bir ortam, eğleniyoruz ve güzel gidiyor” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ