Tatvan’daki “Ölüm Kavşağı” olarak bilinen bölgede ilk kazma vuruldu

Tatvan’daki “Ölüm Kavşağı” olarak bilinen bölgede ilk kazma vuruldu

Genel 23.06.2023 15:37:35 0
Tatvan’daki “Ölüm Kavşağı” olarak bilinen bölgede ilk kazma vuruldu
Tarih: 23.06.2023 15:37 Güncelleme: 23.06.2023 15:37
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve her yıl yaşanan onlarca ölümlü ve yaralanmalı kaza sebebiyle bölge halkı tarafından “Ölüm Kavşağı” olarak anılan ilçe girişindeki Üçyol Kavşağı’nın yapımı için ilk kazma vurulmaya başlandı.
Tatvan ilçesinin en öncelikli sorunlarından biri olan kavşak sorunu çözüme kavuşuyor. Bitlis istikametindeki Tatvan ilçe girişinde bulunan ve sık sık yaşanan ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar sebebiyle tepkilere neden olan kavşak, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek yapımına başlandı. Kazalar sebebiyle şimdiye kadar onlarca kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı kavşak için ilk kazma vuruldu. İhale süreci sonrası işi teslim alan firma şantiye kurarak çalışmayı başlattı. Üçyol Kavşağı’nın yanı sıra proje içerisinde yine kazaların sıklıkla yaşandığı sanayi sitesi yan yolları, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kavşağı ve Tatvan’da bulunan Açık Cezaevi Kavşağı yapımı da yer alıyor. Battı–çıktı şeklinde yapılacak kavşak ile birlikte yaşanan kazaların da önüne geçilmesi planlanıyor. Bu hafta itibariyle başlatılan projenin toplam 475 günde teslim edilmesi hedefleniyor.
AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Karayolları Van Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ve beraberindekilerle kavşağı ziyaret ederek proje çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin teknik detayları ve süreçle ilgili bilgi alan Bedirhanoğlu, Tatvan’ın önemli sorunlarından biri olan kavşak sorununun temelli olarak çözüme kavuşturulacağını ifade etti.
Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, incelemelerinin ardından Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Karayolları Van Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ve beraberindekilerle birlikte yine Tatvan’ın öncelikli sorunlarından biri olan ve yıllardır sonuçlandırılamayan Tatvan çevre yolu projesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi alan Bedirhanoğlu, projenin hızla tamamlanması ve hizmete sunulması için gerekli çalışmaları yakından takip edeceğini belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ