Tatvan’da “Van Gölü Doğal Sit Alanı” konulu toplantı

Tatvan’da “Van Gölü Doğal Sit Alanı” konulu toplantı

Genel 13.09.2022 18:15:12 0
Tatvan’da “Van Gölü Doğal Sit Alanı” konulu toplantı
Tarih: 13.09.2022 18:15 Güncelleme: 13.09.2022 18:15
Van Gölü ve çevresinin “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak ilan edilmesi sonrası başlayan itiraz sürecinin doğru yönlendirmesi adına Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikinci istişare toplantısı düzenlendi.
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hişyari Sağnıç, Tatvan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şefik Kızılca, İl Özel İdaresi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri, ilgili karardan etkilenen köy ve mahallelerin muhtarları, ilgili STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen toplantı, TATSO Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı’nın süreçle ilgili bilgilendirmesi ve sürecin son durumu ile ilgili sunumuyla başladı. Ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerince süreçle ilgili son durum ve bilgiler paylaşıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Demir, itiraz sürecinin doğru yönlendirmesi adına kendilerinin de sürecin yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.
Gerekli itirazların ilgili yerlere yapıldığını dile getiren TATSO Başkanı Bilal Adabağ ise ilgili kurumların ortak istişare ve çalışmasıyla itiraz sürecini en doğru şekilde yönetmeye çalışacaklarını kaydetti.
Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan da; belediye olarak gerekli itirazlarda bulunduklarına dikkat çekerek, ilçe ve Van Gölü’nün korunması adına en doğru kararın çıkması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Düzenlenen toplantı; fikir alışverişi, istişare ve soru cevap bölümü ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ