Tatvan’da Sakal-ı Şerif’i görenler duygusal anlar yaşadı

Tatvan’da Sakal-ı Şerif’i görenler duygusal anlar yaşadı

Genel 4.04.2024 10:07:21 0
Tatvan’da Sakal-ı Şerif’i görenler duygusal anlar yaşadı
Tarih: 04.04.2024 10:07 Güncelleme: 04.04.2024 10:07
ı Şerif’i, Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Karataş Camisi’nde ziyarete açıldı.
Bitlis’teki Şirvan ailesi, yaklaşık 400 yıl önce dedeleri Hacı Hasan Şirvani’ye emanet edilen Sakal-ı Şerifi, her Ramazan ayında farklı farklı camilere götürüyor. Hazreti Muhammed’in Sakal-ı Şerif’ini görmek için sıraya giren vatandaşlar ise duygulu anlar yaşadı. Vatandaşlar, salavatlar eşliğinde Sakal-ı Şerif’i yakından görmenin heyecanını yaşayıp dua etti. Erkeklerden sonra kadınlar da Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti. Bazı vatandaşlar ise cep telefonları ile bu anı kaydetti.
Her sene Ramazan ayında kutsal emanet olan Sakal-ı Şerifi camilerinde ziyarete açtıklarını söyleyen Karataş Camii İmam Hatibi Servet Babür, “Bugün Tatvan ilçemizin Karataş Camisi’nde Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirdik. Her sene Sakal-ı Şerif’i cemaatimizle buluşturuyoruz. Cami cemaatimiz ikindi namazını kıldıktan sonra sırayla Sakal-ı Şerif’i ziyaret ederek Resulullah Efendimize karşı olan özlemini dile getirdiler. Bu bizim için en büyük onurdur. Rabbim ziyaretimizi dergâhında kabul buyursun” dedi.
Yaklaşık 400 yıldır kutsal emaneti gözü gibi koruduklarını söyleyen Hasan Şirvan ise “Sakal-ı Şerif yaklaşık 400 yıldır bizim ailededir. 400 yıl önce Hacı Hasan Şirvani Hoca hac görevini yapmak için Mekke’ye gittiğinde oradaki Müslümanlar bir yıl orada görev yapmasını istemişler. Bir yıl orada âlimlerle istişare etmiş, birlikte kalmıştır. Dönüşünde Sakal-ı Şerifi onun bu emaneti daha iyi koruyacağına dair kanaate vardıkları için Hacı Hasan Şirvani Hoca’ya bu emaneti hediye olarak veriyorlar ve oradan Bitlis’e geliyor. Yaklaşık 400 yıldır bizler Hacı Hasan Şirvani Hocanın nesli olarak bu emaneti saklıyoruz. Gittiğimiz programlarda herhangi bir maddi çıkar düşünmeden tüm camilere gidip insanların ziyaret etmesini sağlıyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ