Tatvan’da 200 metrelik bayrakla ‘Fener Alayı’ düzenlendi

Tatvan’da 200 metrelik bayrakla ‘Fener Alayı’ düzenlendi

Genel 28.10.2023 23:37:35 0
Tatvan’da 200 metrelik bayrakla ‘Fener Alayı’ düzenlendi
Tarih: 28.10.2023 23:37 Güncelleme: 28.10.2023 23:37
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle 200 metrelik Türk bayrağıyla ‘Fener Alayı Yürüyüşü’ yapıldı.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen “Fener Alayı” programına katılan yaklaşık 3 bin kişi, 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde 2 kilometre yürüyüş yaptı.
Kaymakamlık öncülüğünde, Tatvan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen “Fener Alayı Yürüyüşü” programı, Cumhuriyet Caddesi boyunca gerçekleştirildi. Programa katılanlar, ellerinde Türk bayrağı, meşaleler ve flamalarla Tatvan Şehir Stadyumu’ndan Yaşam Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program sona erdi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, gençlik merkezi üyeleri ve sporcular katıldı.
Yürüyüş boyunca 200 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, “Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Fener Alayı programını gerçekleştirdik. Tatvan Kaymakamlığı öncülüğünde, kurumlarımız ile birlikte bu programı organize ettik. Bu güzel programı yapmak ve vatandaşlarımızın ilgisi bizi çok duygulandırdı ve mutlu etti. Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İlçemizde haftalar öncesinden 100. yıl etkinliklerini başlatmıştık ve her gün okullarımızda birbirinde farklı etkinlikler yapılıyordu. Kutlamalar ve etkinlikler yarın da devam edecek. Emeği olan ve destek sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ