Tatlısıyla, tuzlusuyla Erzincan mutfağını tatmadan geçmeyin

Tatlısıyla, tuzlusuyla Erzincan mutfağını tatmadan geçmeyin

Kültür Sanat 28.05.2024 08:42:34 0
Tatlısıyla, tuzlusuyla Erzincan mutfağını tatmadan geçmeyin
Tarih: 28.05.2024 08:42
Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünleri hem tanıtıldı, hem ikram edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Erzincan Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Cumhuriyet Meydanında Türk Mutfağında geniş yerini alan Erzincan mutfağının coğrafi tescilli ürünleri sergilendi.
Sabahın erken saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden etkinlikte vatandaşlara lavaş ekmeği arasında tulum peyniri ile çay ikram edildi.
Etkinliğe Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Erzincan’ın coğrafi işaretleri ürünleri tanıtıldı. Erzincan Tulum Peyniri ve Kemaliye Lök Tatlısı ikram edilirken, Kemah Tuzu, Cimin Sarucu, Kesme Kadayıfı, Eğin Dutu ve Refahiye Balı gibi ürünler bakır kaplarda tanıtıldı.
Etkinliğe ilişkin bir konuşma yapan Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdür Oğuzhan Kılıç şu ifadelere yer verdi; “21-27 Mayıs Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Erzincan’ımızın Coğrafi İşaretli ürünlerini bugün burada sergiliyor ve tanıtıyoruz. Erzincan’ın Coğrafi İşaretli ürünlerinden Tulum peynirinin de lavaş ekmeği ve çay eşliğinde sabah kahvaltısı niteliğinde ikramını yapıyoruz. Bu sene Türk Mutfağı Haftasının ana teması yöresel ürünler kahvaltıda ikram edilmesi, yöresel kahvaltıların tanıtımı ve sunumuydu. Biz de daha çok Coğrafi Ürünlerimizden tercih ettik. Bununla ilgili hem kahvaltı programları düzenledik hem de burada tanıtım standımızı açtık. İkramlarımızla birlikte Coğrafi İşaretli ürünlerimizden Tulum peynirini, Kemaliye dutunu, Eğin Lök tatlısını, Cimin Sarucunu ve Kemah tuzunu tanıttık. Bugün akşama kadar Erzincan türküleri eşliğinde ürünlerimizin tanıtımı ve ikramlarımız devam edecek.”
Sabahın erken saatlerinde Erzincan türküleri eşliğinde ikram edilen Tulum Peyniri, lavaş ve çay sunumu için teşekkürlerini ifade eden vatandaşlar düzenlenen bu etkinliği ve ikramlıkları beğendiklerini belirtti. Meydanda ayrıca Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünleri dev ekranda gösterildi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem