Tatil ve Alışveriş Cazibesi: Van, İranlı Turist Akınına Uğruyor!

Van'a İranlı turist akını: Okulların tatil olmasıyla şehir canlandı. Arap turistleri küstüren Karadenizlilere Van'ı örnek almaları tavsiye ediliyor.

Van Haberleri 15.09.2024 16:42:00 0
Tatil ve Alışveriş Cazibesi: Van, İranlı Turist Akınına Uğruyor!
Tarih: 15.09.2024 16:47 Güncelleme: 15.09.2024 16:48

İRANLI TURİSTLER VAN'A AKIN EDİYOR

Van, İranlı turistler için popüler bir tatil ve alışveriş destinasyonu haline geldi. Ülkelerindeki okul tatilini fırsat bilen İranlı turistler, Van'ı tercih ediyor. Özellikle gündüzleri şehrin alışveriş olanaklarını ve turistik yerlerini gezerek tekne turu yapmayı, akşamları ise eğlence mekanlarında vakit geçirmeyi seviyorlar.

VAN SINIR KAPISI TURİST AKININA UĞRADI

İran ile olan 534 kilometrelik en uzun kara sınırına sahip Van'a, İranlı turist ilgisi yoğun durumda. Okul tatillerini değerlendiren İranlılar, kara yoluyla Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak tatillerini Van'da geçirmeyi seçiyorlar.

OTELLER DOLUP TAŞTI, ESNAF MUTLU

İranlı turistlerin ziyaretiyle birlikte Van'daki oteller büyük oranda doluluk seviyesine ulaştı. Gündüzleri şehrin tarihi ve turistik alanlarını keşfeden, Van Gölü'nde yüzme fırsatı bulan turistler, gece eğlence merkezlerinde sosyalleşiyorlar. Yıl içinde durgun günler geçiren esnaf ise yaşanan bu yoğunluktan ötürü memnuniyetlerini dile getiriyor.

İRANLILAR VAN'DAN MEMNUN: “HERKES BURAYA GELMELİ”

Bir İranlı turist olan Erbeçyan, Vanlıların kendilerini çok iyi karşıladığına dikkat çekerek, tatilde keyifli zaman geçirdiklerini ve alışveriş olanaklarını beğendiklerini ifade etti. Başka bir İranlı turist ise, Van'ı çok beğendiklerini ve özellikle alışveriş ve eğlence için burayı tercih ettiklerini belirtti.

OTELCİLER DERNEĞİ: “TURİSTLERİ MEMNUN ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Otelciler Derneği Genel Sekreteri ve otel işletmecisi Ebru Yeşilağaç, otellerin bu dönemde yüksek doluluk oranlarına ulaştığını ancak yıl genelinde bu oranı tutturamadıklarından bahsetti. Yeşilağaç, kaçak otel ve apart işletmelerinin sektörde bir sorun teşkil ettiğini ve yetkililerden bu konuda çözüm beklediklerini dile getirdi. İranlı turistlerin Van'da alışveriş yaparak ve eğlenerek günlerini dolu dolu geçirdiklerini aktaran Yeşilağaç, turistleri memnun etmek için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem