Taşkın: “Tüm rezerv alan çalışmalarının 2025 yılında bitirilmesini hedefliyoruz”

Taşkın: “Tüm rezerv alan çalışmalarının 2025 yılında bitirilmesini hedefliyoruz”

Politika 16.12.2024 15:23:33 0
Taşkın: “Tüm rezerv alan çalışmalarının 2025 yılında bitirilmesini hedefliyoruz”
Tarih: 16.12.2024 15:23 Güncelleme: 16.12.2024 15:23
Asrın felaketi sonrasında başlatılan rezerv alan çalışmaları devam ederken Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçedeki rezerv alan çalışmalarını inceledi. Başkan Taşkın tüm rezerv alanlardaki çalışmaların 2025 yılının Aralık ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçede devam eden rezerv alan çalışmalarını incelemeye devam ediyor. Projeleri inceleyip müteahhit firma yetkilileri ile görüşen Başkan Taşkın, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

“Müteahhit firmalarımızla iş birliği içerisindeyiz”
Yıldıztepe Mahallesi’ndeki 27 Nolu 30 bloktan oluşan 822 daire ile 23 iş yerinin bulunduğu alanı ve Selçuklu Mahallesi 44 Nolu 204 daire ile 34 iş yerinden oluşan alanlarda inceleme yapan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, inşaatların hızla ilerlediğini ifade ederek, “Rezerv alanlarımızı gezmeye devam ediyoruz. Selçuklu Mahallesi’nde 27 nolu REZ alanda incelememizi yaptık. 202 daire yapılıyor bu bölgede. Eski hal pazarının karşısı diye tabir edilen bölgede temel kazılar bitti ve fore kazık çalışmaları da bitme aşamasına geldi. Diğer taraftan inşaat yükseliyor. İnşallah burası eylül ayı içerisinde bitmiş olacak. Aynı zamanda Yıldıztepe Mahallesi’ndeki rezerv alan bölgesinde inceledik orada da inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Kışın erken gelmesi biraz işleri zorlaştırsa da tüm zorluklara rağmen çalışmalar hızla devam edecek. Teknolojinin son imkânları kullanılıyor ve tünel kalıp sistemi ile güvenli ve sağlam binalar inşa ediliyor. Günlük neredeyse bir kat bitiyor ve diğer üst kata geçiliyor. İnşallah biz 2025 yılı Aralık ayı itibari ile rezerv alanlarda tamamen inşaatın biteceğini umuyoruz. Biz de belediyeler olarak rezerv alındı müteahhit firmalara ziyaretler yapıyoruz. Belediyeden kaynaklı bir sorun olmaması için diyalog ve iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İşlerin hızlı ilerlemesini istiyoruz. Bir an önce inşaatların tamamlanarak konteynır kentlerde bulunan vatandaşlarımızın evlerine geçmişini umut ediyoruz. Seçimden önce söz vermiştik tüm hemşerilerimiz evlerine geçmeden biz rahat etmeyeceğiz. Rezerv alanlarındaki inşaatları hızlandırırken diğer taraftan da TOKİ tarafından yapılan deprem konutları çok hızlı bir şekilde devam ediyor Orduzu Pınarbaşı‘nın olduğu bölgede yapılan konutların teslimlerinin de kısa süre içerisinde yapılması planlanıyor. 5 bin dairemizin İnşaatı çok hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

“Belediye olarak gerekli tüm desteği vereceğiz”
Konut teslimlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için tüm vatandaşların destek olması gerektiğini ifade eden Başkan Taşkın, “Hemşerilerimizden ricamız rezerv alan içerisinde olan konutların yükselmesi için müteahhit firmaların ellerini kolaylaştıralım. Birkaç yerde ufak tefek pürüzler kaldı. Mahkemeye gidip yürütmeyi durduran, binasının korunmasını isteyen hemşerilerimize de tavsiyem yapılacak binalar inşaat teknolojisinin son ürünü olacak. Sağlam depreme dayanıklı güvenli evler inşa ediliyor. Bir sene dişimizi sıkıp sabredersek bir sene sonra 20 yıllık apartman yerine daha modern evlerimize kavuşmuş olacağız. Devletimizin bu büyük imkanı büyük fırsatını kaçırmayalım. Benim evim korunsun diyen kardeşimiz bir sene sonra pişman olacak. İnşallah rezervlerin önünü açarsak şehrimizin önüne hızlı bir şekilde dönüştürmüş olacağız. Bizler de belediye olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah daha güzel bir Malatya’yla buluşacağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ